Sport

Dansk træner blev fyret i lufthavnen: Det var brutalt

Efter blot et halvt år i jobbet blev den nu tidligere Randers HK-træner Mads Brandt smidt for porten i mandags.

Klubben var netop røget ud af Cup Winners Cup efter et samlet nederlag til MKS Lublin og har desuden leveret en lang række ustabile resultater i Dame Håndboldligaen i denne sæson.

Derfor mindede mandagens fyring om så mange andre. Men spørger man hovedpersonen, Mads Brandt, så foregik det ikke efter spillets regler. Derfor langer han nu hårdt ud efter klubben.

- Jeg fik beskeden, mens mine spillere boardede flyet fra København til Tirstrup, efter vi havde været i Lublin i Polen. Der blev jeg trukket til side og får beskeden, siger Mads Brandt til TV 2 SPORT.

- Det var rigtig grotesk, for jeg havde 30 sekunder til at ringe til min kone, og så skulle jeg boarde flyet. Jeg fik at vide, jeg ikke skulle fortsætte, og så fik jeg spørgsmålet: Ved du hvorfor? Jeg svarede, at det nok var de svingende resultater. Så var det ’ja’, og så ringede jeg til min kone, boardede flyet, og siden har jeg ikke set nogen fra klubben siden.

- En ting er at blive fyret i en lufthavn, men samtidig skulle jeg selv svare på, hvorfor jeg blev fyret. Jeg har ikke hørt fra klubben siden. Det var meget kort og kontant, og jeg undrer mig over den måde, det er blevet gjort på. Efterfølgende har jeg hørt, at beslutningen blev truffet allerede i fredags, så jeg undrer mig over, at man ikke har kunnet tilrettelægge det noget bedre. Det har i hvert fald været en hård og brutal måde for mig, siger han.

Randers HK’s direktør, Jens Jørgen Andersen, bekræfter forløbet – heriblandt fyringen i lufthavnen – over for TV 2 SPORT, men mener ikke, at man har behandlet Mads Brandt uregelmæssigt.

- Jeg synes, vi har gjort det hele efter bogen. Vores intention var at holde et møde. Det kunne ikke lade sig gøre, og derfor måtte vi tage den i lufthavnen, fordi vi skulle hjem og informere spillerne. Det ser jeg ikke noget forkert i, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg har tilbudt, at han kan ringe og tage en snak. Det har han ikke benyttet sig af endnu, men det håber jeg, han gør på et tidspunkt. Mads er en fantastisk fyr, som har gjort et fantastisk stykke arbejde i Randers HK. Det her projekt lykkedes ikke, men det ændrer ikke ved hans eftermæle her i klubben, siger han.

Mads Brandt understreger, at det ikke er selve fyringen, der frustrerer ham – kun behandlingen.

- Fyringen er en del af det at være håndboldtræner. Det er mere måden, det blev gjort på, og måden, jeg er blevet behandlet på, der gør, at jeg føler mig rigtigt forurettet. Jeg synes ikke, det er okay at behandle mig på den måde. Det at fyre mig er klubbens ret, men jeg føler mig ikke særligt godt behandlet, siger Mads Brandt.

Den tidligere landsholdsassistent Ulrik Kirkely overtog Mads Brandts cheftrænersæde i Randers HK samme dag, som fyringen blev meldt ud.