Sport

KIF sikrer andenplads med gysersejr

KIF Kolding København havde store problemer undervejs, men det lykkedes alligevel for holdet at besejre svenske Alingsås HK søndag i den sidste kamp i Champions League-gruppespillet.

Det skete efter en svingende indsats med en gyseragtig afslutning.

Med 34-33-sejren hjemme i Kolding sikrede de danske håndboldmestre andenpladsen i gruppe B med 14 point for 10 kampe.

Kun FC Barcelona er bedre med 17 point, mens KIF Kolding blandt andre holder de regerende Champions League-vindere, Flensburg-Handewitt, bag sig i gruppen.

Alingsås HK havde blot opnået to point i de første ni kampe i gruppen, men det svenske hold havde alligevel godt fat i KIF Kolding i første halvleg, der blev præget af meget lave redningsprocenter hos begge holds målmænd.

Det betød blandt andet, at KIF Kolding-træner Aron Kristjansson hev Kasper Hvidt ud og sendte Marcus Cleverly på mål.

Kolding måtte undvære de skadede Kasper Irming og Lasse Andersson, og holdet mødte uvant op til kampen med to nederlag på stribe, ude til FC Barcelona i Champions League og ude til Århus Håndbold i Boxer Herreligaen.

KIF Kolding havde problemer med Alingsås' Jesper Konradsson.

Den blot 20-årige playmaker strøede om sig med gode afleveringer, hvilket blandt andet førte til en del scoringer fra fløjene.

Det lykkedes alligevel for KIF Kolding at gå til pausen med en føring på 16-15.

Alingsås stormede af sted i de første minutter af anden halvleg, hvor holdet i en ruf kom foran 19-17.

Herefter fik hjemmeholdet igen sat lidt tryk på, blandt andet fordi Kim Andersson tog ansvar.

Knapt seks minutter før tid var stillingen helt lige ved 30-30, men med scoringer fra blandt andre Cyril Viudes kom KIF Kolding atter i front.

Alingås-holdet blev dog ved med at smække boldene ind bag Marcus Cleverly, men Bo Spellerberg og Kim Andersson var blandt de toneangivende i den nervepirrende afslutning, så det endte med dansk sejr.

KIF Kolding bliver i 1/8-finalerne parret med et hold, der er blevet nummer tre i sin Champions League-gruppe.

Det kan blandt andet betyde et møde med det tyske storhold Rhein-Neckar Löwen, der har Niklas Landin og Mads Mensah Larsen i truppen og Nikolaj Jacobsen som træner.

KIF Kolding kan dog også få en nemmere modstander.