Sport

Avis: Alonso blev slået tilbage til 1995 efter uheld

Den spanske Formel 1-stjerne Fernando Alonso mistede ikke bare bevidstheden, da han kørte galt i sin McLaren-racer i et testløb i januar.

20 år af hans hukommelse var også væk efter uheldet, som den 33-årige veteran slap fra med en hjernerystelse. Det skriver den spanske avis El País ifølge flere britiske dagblade.

Alonso blev efter sammenstødet på Catalunya-banen i Barcelona indlagt på et hospital til undersøgelse, og da han vågnede op efter kortvarigt at have været bevidstløs, havde han ingen erindring om sin tid som Formel 1-kører eller sine to verdensmesterskaber.

Da han blev spurgt om, hvem han var, hvad han lavede og hvilke forventninger, han havde til sit liv, svarede Alonso angiveligt:

- Jeg er Fernando, jeg kører gokart, og jeg ønsker at køre i Formel 1.

Tilsyneladende kunne han ikke huske sin debut i Formel 1 hos Minardi i 2001 eller nogen af sine verdensmesterskaber i 2005 og 2006.

Chefen for McLaren, Ron Dennis, afviser ikke oplysningerne. Dennis sagde i sidste uge, at Alonso efter uheldet havde haft hukommelsestab.

Tilbage i 1995 var Alonso en 13-årig skoleelev i hjembyen Oviedo i det nordlige Spanien. Hans far, Jose Luis, havde bygget en gokart til Alonso, da sønnen var tre år.

Siden har Alonso kørt for Renault og før sit skifte i denne sæson til McLaren, som han også tidligere har repræsenteret, sad han i sædet hos Ferrari.

Alonso var indlagt i tre dage, efter at han kørte af banen og ramte ind i en betonvæg 22. januar.

Efter råd fra sine læger er Alonso ikke med i sæsonpremieren i Formel 1 næste weekend i Melbourne. Og den beslutning giver som bekendt McLarens danske reservekører, Kevin Magnussen, et overraskende comeback i Australien.

Det er endnu ikke opklaret, hvad der var årsag til Alonsos uheld, der skete med en hastighed på omkring 150 kilometer i timen.