Sport

Formel 1-kører opgiver at tvinge sig til sæde

Selvom Giedo van der Garde har fået rettens ord for, at han bør sidde i en Formel 1-bil hos Sauber-teamet i søndagens australske grandprix, så har hollænderen nu droppet at komme til at køre i weekenden.

Dermed bliver der sat et foreløbigt punktum i sagen, der har givet et upåagtet Sauber-team stor opmærksomhed op til løbet i Melbourne.

- I forhold til, hvad der er bedst for motorsporten - og Formel 1 i særdeleshed - har jeg besluttet at opgive min ret til at køre denne weekend i grandprixet i Melbourne, skriver Giedo van der Garde på sin Facebook-side.

- Jeg er passioneret omkring at køre racerløb, og denne beslutning har været meget svær for mig, fortsætter han.

Hollænderen har flere gange fået rettens ord for, at Sauber bør have ham i holdets ene Formel 1-racer. Først gav en ret i Schweiz ham medhold, og i denne uge bakkede en domstol i den australske delstat Victoria også op om Giedo van der Garde.

Sauber tabte også den efterfølgende appel.

Giedo van der Garde mener, at Sauber sidste år garanterede ham et fast sæde i Formel 1, og at holdet er løbet fra løftet ved at placere brasilianske Felipe Nasr og svenskeren Marcus Ericsson i sine to biler.

Fredag fløj det rundt med trusler om bøder til Sauber og rygter om anholdelse af Sauber-boss Monisha Kaltenborn.

Nu synes striden at være lagt på hylden - i hvert fald for en stund.

- Samtaler med Sauber vil fortsætte tidligt i næste uge for at finde en acceptabel løsning for begge parter på den situation, der er opstået. Jeg tror på, at vi finder sådan en løsning, og jeg vil informere medierne, når det er sket, skriver Giedo van der Garde.

Få det store overblik over Formel 1-sæsonen herunder: