Sport

Formel 1-krise: Tysk Grand Prix er aflyst

For første gang siden 2007 skal verdens bedste Formel 1-kørere ikke dyste om point i Tyskland, da hverken Hockenheim eller Nürburgring har råd til at byde dem velkommen - det tyske løb er derfor aflyst.

- Vi har ikke længere noget håb om at have et Formel 1-løb her (i år). Vi har gjort alt, hvad vi kunne de sidste par år for at gøre fansene glade, siger chefen for Formel 1-banen, Georg Seiler, til Reuters.

Det er problemer med at få økonomien til at nå rundt, på grund af manglende tilskuere til løbene, der får de to baner til at aflyse. Derfor vil der i år være 19 Grand Prix's.

I 2007 var der også problemer, men her blev der afviklet et løb, som i stedet for blev kaldt Det Europæiske Grand Prix, som blev vundet af Fernando Alonso.

Oprindeligt var det ikke Hockenheims "tur" til at byde racerkørerne velkommen. Ifølge planen var det meningen, at Formel 1-cirkusset skulle optræde på Nürburgring i år, da de to baner skiftes til at lægge asfalt til løbene, men Nürburgrings økonomiske udfordringer fik dem til at aflyse.

Formel 1-chefen Bernie Ecclestone har tidligere sagt til Reuters, at det kun var Hockenheim der kunne overtage løbet fra Nürburgring den 19. juli. Og det er bestemt ikke, fordi lederne på Hockenheim ikke har haft lyst eller forsøgt at få de økonomiske ender til at nå sammen.

- Vi har tilbudt at overtage efter Nürburgring i år, selvom vi faktisk ikke er kontraktligt forpligtet til at gøre det. Derfor har vi forsøgt at finde en tredje part som ville være med til at dele udgifterne, men det har vi ikke haft held til, fortæller Georg Seiler til Reuters.

Sidste sæson vandt Nico Rosberg det tyske Formel 1-Grand Prix i sin Mercedes-racer. Det var første gang siden 1930'erne, at en tysk kører vandt i Tyskland i en tysk bil.