Sport

Officielt: Historisk Formel 1-grandprix bliver aflyst

De tyske arrangører havde allerede varslet offentligheden om den triste nyhed, men fredag blev det så endeligt bekræftet, at der ikke bliver kørt Formel 1 på tysk grund i år.

Nürburgring, der skulle have lagt asfalt til Formel 1-racerne i år, takkede nej på grund af dårligt økonomi, og siden måtte også Hockenheim melde pas.

- Det tyske grandprix er blevet aflyst, da den kommercielle rettighedshaver og promotoren ikke har kunnet enes om en aftale, lyder det i en erklæring fra World Motor Sport Council (WMSC).

Det betyder, at Formel 1-kalenderen er blevet reduceret til 19 løb i år.

Det er første gang siden 1960, at Tyskland ikke er repræsenteret med et løb i Formel 1 – og løbets historie strækker sig helt tilbage til 1926. Kun Belgien og Italien har en større løbshistorie i Formel 1-sammenhæng.

Oprindeligt var det ikke Hockenheims "tur" til at byde racerkørerne velkommen. Ifølge planen var det meningen, at Formel 1-cirkusset skulle optræde på Nürburgring i år, da de to baner skiftes til at lægge asfalt til løbene, men Nürburgrings økonomiske udfordringer fik dem til at aflyse.

Formel 1-chefen Bernie Ecclestone har tidligere sagt til Reuters, at det kun var Hockenheim der kunne overtage løbet fra Nürburgring den 19. juli. Og det er bestemt ikke, fordi lederne på Hockenheim ikke har haft lyst eller forsøgt at få de økonomiske ender til at nå sammen.

- Vi har tilbudt at overtage efter Nürburgring i år, selvom vi faktisk ikke er kontraktligt forpligtet til at gøre det. Derfor har vi forsøgt at finde en tredje part, som ville være med til at dele udgifterne, men det har vi ikke haft held til, siger chefen for Hockenheim, Georg Seiler, til Reuters.

Sidste sæson vandt Nico Rosberg det tyske Formel 1-Grand Prix i sin Mercedes-racer. Det var første gang siden 1930'erne, at en tysk kører vandt i Tyskland i en tysk bil.