Sport

Tinkov på Twitter - En kavalkade af bizarre og hysteriske kommentarer

Mandag aften smed Oleg Tinkov endnu en bombe i den internationale cykelverden, da han ifølge flere medier suspenderede sportsdirektøren for sit hold Tinkoff-Saxo, Bjarne Riis.

Siden Oleg Tinkov kastede sin kærlighed over cykelsporten generelt og Bjarne Riis' Team Saxo Bank i særdeleshed har han markeret sig som én af feltets mest farverige og utilregnelige personligheder.

Ikke mindst på de sociale medier, hvor han blandt andet er flittig bruger af Twitter, som han anvender til - uden omsvøb - at give sin mening til kende om både venner og fjender i branchen

TV2.dk har samlet en række af Oleg Tinkovs mest opsigtsvækkende tweets og øverst på listen er også en af de de mest aktuelle.

Efter skuffelsen over igen at have set sit dyrtindkøbte es Peter Sagen glippe sejren i Milano San Remo skrev Oleg Tinkov således på Twitter:

- Og dette er ikke et dansk landhold. I har ikke pengene til et dansk Pro Tour-hold, og det må I acceptere. Stop med at fornærme mig.

Kommentaren kom efter samme Oleg Tinkov havde rettet en mere end almindeligt hård kritik mod én af holdet danske ryttere Matti Breschel, der ikke formåede at hjælpe sin kaptajn Peter Sagan. En kommentar, der resulterede i en række vrede reaktioner fra danske cykeltilhængere.

- Helt sikker. Breschel var komplet åndssvag, skrev Tinkov umiddelbart efter danskeren kørte over stregen som nummer 12.

For dyr og magelig

Og at Oleg Tinkov ikke er bleg for at rette kritik mod sine egne ryttere, beviste han allerede i 2013, da han som hovedsponsor kommenterede Alberto Contadors skuffende fjerdeplads i Tour de France.

- Hans løn stemmer ikke med hans præstation. Han er for rig og mangler sult. Det er min holdning, og jeg har ret til den. Han er nødt til at arbejde hårdere.

Umiddelbart efter den kommentar indrømmede rigmanden dog, at han for en gangs skyld var gået over stregen. I et interview med Velonews forklarede han, at han blot forsøgte at motivere sin stjerne.

Skuffelsen var dog tilsyneladende ikke aftaget fire dage senere, da Oleg Tinkov luftede en alternativ forretningsstrategi:

- Ny ide: at sponsorere et kvindeligt cykelhold. Helt sikkert en win-win med dette budget, og så har jeg mulighed for kun at ansætte langbenede kællinger på holdet, skrev Tinkof.

Hunden Froome

Og når ikke det lykkes at motivere sine egne ryttere tilstrækkeligt, så har Oleg Tinkov et andet redskab i baglommen; nemlig provokation af konkurrenterne, og her er det ikke mindst rivalerne fra Team Sky og holdets Tour-håb Chris Froome, der ofte står for skud.

Også i 2013, hvor Oleg Tinkov var i topform på Twitter.

- Jeg køber en hund, som jeg vil kalde Froome, og jeg vil tæve den hver morgen og aften. Derefter vil jeg sulte den i tre uger. #hævn, skrev Oleg Tinkov under Tour de France 2013.

Ser Putin-tv med Tuborg i hånden

Og Tinkov fortsætter tilsyneladende ufortrødent sin kavalkade på Twitter efter suspenderingen af Bjarne Riis. Tirsdag  langer oliemilliardæren igen ud efter det danske cykelfolk. Og tolket ud fra hans seneste tweet tager han virakken i den danske sportspresse med ro.

- Sidder, spiser sild med Tuborg, ser en promo for Putin på TV og læser en masse tweets på et underligt sprog. Er det om Zoologisk Have og giraffer? spørger Oleg Tinkov, tilsyneladende med henvisning til en sag, der tidligere har optaget store dele af den danske presse.

Overfor TV 2 SPORTEN forklarede Oleg Tinkov i maj sidste år, hvorfor han bruger Twitter, som han gør. Du kan se hele interviewet med russeren over artiklen.