Le Mans

Kevins specielle Le Mans-drøm lever endnu

Kevin Magnussen koncentrerer sig 100 procent om Formel 1 i denne sæson, selvom han er reduceret til reservekører for McLaren i denne sæson efter ankomsten af Fernando Alonso fra Ferrari. Han vil ikke udelukke at køre enkelte løb i år, men en deltagelse i f.eks. 24 timers-løbet i Le Mans i år kommer ikke på tale.

- Det er da en mulighed, men det er ikke det, jeg vil. Det er ikke for at sige noget dårligt om Le Mans, fordi jeg vil rigtig gerne køre Le Mans en dag, men lige nu er det bare 100 procent Formel 1, jeg går efter, siger den 22-årige dansker til TV 2 SPORT.

Men på længere sigt har han stadig en drøm om Le Mans, han gerne vil have opfyldt - nemlig at køre løbet med sin far, Jan Magnussen. Og muligheden var reel i denne sæson, netop fordi Kevin Magnussen ikke har et fast Formel 1-sæde i år.

- Det med min far er noget helt andet. Det er en speciel situation. Det vil være med min far, og det vil være sindssygt specielt. Det har jeg altid godt kunnet tænke mig - det har vi begge to altid godt kunnet tænke os.

- Det var oppe at vende lige nu, fordi jeg har det år, hvor jeg ikke kører løb i Formel 1, så det var en mulighed, som jeg spurgte på. Men det var så ikke muligt, så det er ikke noget, vi kigger på overhovedet. Mit fokus er 100 procent på Formel 1 og på at komme tilbage dertil, og ikke på Le Mans eller noget andet, siger Kevin Magnussen, der onsdag besøgte TV 2 for at deltage i programmet Mellem Linjerne, der sendes torsdag aften på TV 2 SPORT.

McLaren-køreren understreger, at han på trods af sin reservestatus ikke har meget tid i overskud til andre opgaver.

- Jeg er med ude til alle løbene, og det tager en del tid. Jeg prøver at holde mig informeret og hjælpe så meget, jeg kan. Ingeniørerne er jo interesseret i at høre en racerkørers mening om en hel masse ting. Der er en masse ting, de kan bruge en tredjekører til. Ellers bliver det et meget stille år, hvor der bliver tid til at træne, siger Kevin Magnussen.

Og apropos træning, så er det Kevin Magnussens egen aprilsnar, han bliver spurgt om til sidst. Den kan man se her.