Sport

Tidligere målmand: Vil hellere have savet benet af end det her

SE HÅNDBOLDMAGASINET KONTRA I AFTEN KLOKKEN 21.25 PÅ TV 2 SPORT ELLER TV 2 PLAY.

I 2010 tvang en hjernerystelse Sune Agerschou til at indstille karrieren. Og selvom der nu er gået fem år, så er den tidligere målmand stadigvæk ikke blevet smerterne kvit.

- Jeg har det sådan, at jeg hellere vil have savet mit ben af ved hoften, end jeg vil gå rundt med de gener, jeg har nu. Jeg ved godt, at de ting kan være svære at sammenligne, men det er faktisk den følelse, jeg har, fortæller Sune Agershou til TV 2 SPORT. 

Det kan man høre i aftenens udgave af håndboldmagasinet KONTRA, hvor der sættes fokus på hjernerystelser i håndboldsporten. For hovedskader er langt fra et sjældent fænomen i håndboldsporten.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger så har mindst 13 spillere fra de to bedste danske ligaer og landshold haft en hjernerystelse alene i denne sæson.

Og som man kan forstå på 41-årige Sune Agerschous gener, så skal håndboldspillerne skal tage det her meget seriøst.

Den tidligere landsholdsmålmand med 29 landskampe på cv'et lider selv af store smerter, svimmelhed, kvalme og synsbesvær. Han har svært ved at læse, se på en computerskærm, og han kan være sygemeldt i lange perioder.

- Vi kender problemet fra bokserne, der får masser af hjernerystelser i løbet af deres karriere, og der er mange af dem, der med tiden får hukommelsesproblemer eller demenssymptomer på en eller anden måde. Så jo flere hjernerystelser, jo værre og jo tættere på hinanden, jo værre, siger over- og speciallæge i neurologi ved Herlev Hospital, Bjarke á Rogvi-Hansen.

Udover Sune Agershou så vil landsholdsmålmanden, Sandra Toft, og Skanderborg-målmanden, Kasper Larsen, være gæster i studiet. Sidstnævnte er begyndt at spille med hjelm for at forhindre endnu en hjernerystelse.

- Hjernen er et meget følsomt organ, og hvis der kommer skader på, så kan det blive alvorligt, og der er desværre ikke så meget, man kan gøre ved det, forklarer over- og speciallæge i neurologi ved Herlev Hospital, Bjarke á Rogvi-Hansen.

Se indslaget med over- og speciallæge i neurologi, Bjarke á Rogvi-Hansen, herunder. 

SE HÅNDBOLDMAGASINET KONTRA I AFTEN KLOKKEN 21.25 PÅ TV 2 SPORT ELLER TV 2 PLAY.