Sport

Klavs Bruuns første modstandere: Dem bør vi slå

Den kommende damelandstræner Klavs Bruun Jørgensen fik torsdag sat navn på modstanderne i den kommende EM-kvalifikation.

Der blev nemlig trukket lod torsdag, og Klavs Bruun er tilfreds.

- Den er fin, lyder den umiddelbare kommentar til kvalifikationsgruppen med Rusland, Tyrkiet og Portugal.

- Rusland bliver selvfølgelig to gode kampe forhåbentlig, hvor vi kan få prøvet os selv af mod en ordentlig modstander. De to andre er jo modstandere, som vi bør slå under normale omstændigheder, så jeg ser mulighederne som ganske glimrende for at komme med til EM.

To af gruppens fire hold kommer med til EM i Sverige 2016, og derfor er forventningen, at Klavs Bruun Jørgensen og det danske landshold kan spille sig med til slutrunden - formentlig sammen med Rusland.

- Tyrkiet og Portugal er ikke specielt store håndboldnationer - specielt ikke på damesiden, så jeg mener ikke, det bør være et problem for os at vinde de fire kampe og så sikre os videre deltagelse, siger den kommende landstræner, som ikke lægger det store i, at han får en forholdsvis blød start på livet som landstræner, når de første kvalifikationskampe skal spilles til efteråret.

- Det er fint nok, men det har aldrig skræmt mig at skulle møde gode hold til at starte med. Det bliver fint, og det bliver rigtig sjovt at komme i gang.

Første del af kvalifikationsspillet finder sted i oktober. Derefter venter VM på hjemmebane i december, før EM-kvalifikationen fortsætter i henholdsvis marts og juni 2016.

Grupperne

Gruppe 1: Norge, Rumænien, Hviderusland og Litauen

Gruppe 2: Serbien, Tjekkiet, Ukraine og Italien

Gruppe 3: Spanien, Holland, Østrig og vinder af præ-kval gruppe A (Aserbajdsjan, Bulgarien og Færøerne)

Gruppe 4: Montenegro, Kroatien, Makedonien og Slovenien

Gruppe 5: Ungarn, Polen, Slovakiet og vinder af præ-kvalgruppe B (Finland, Island og Kosovo)

Gruppe 6: Danmark, Rusland, Tyrkiet og Portugal

Gruppe 7: Frankrig, Tyskland, Island og Schweiz