Sport

Ramt af kræft og barnedød: Håndbold var en del af terapien

I onsdagens udgave af magasinet Kontra på TV 2 SPORT stod Skjern-spillerne Lasse Mikkelsen og Daniel Svensson frem og fortalt åbent og ærligt om deres respektive livskriser.

Daniel Svensson fik i 2013 konstateret Hodgkins lymfekræft, alt imens hans udlevede sin udenlandske håndbolddrøm hos tyske TuS N-Lübbecke. Selv om det i sidste ende kun gjaldt om at overleve, var kærligheden til håndbolden hele vejen en hjælpende faktor og terapi - selv om han ikke kunne spille.

- Jeg brugte det lidt som en hjælp for mig selv til at komme tilbage – at jeg havde det som et bimål i, at nu skal jeg være rask, og så skal jeg virkelig spillehåndbold igen, siger Daniel Svensson.

Lasse Mikkelsen blev for halvandet år siden far. Men sønnen Elias var født allerede efter fem måneders graviditet, så efter tre gisp på moderens bryst efter fødslen, sov han stille ind.

Det smittede af på Lasse Mikkelsens spil i Skjern, hvor han nær ved ikke havde fået sin kontrakt forlænget. Men han vendte stærkt tilbage, fik ny kontrakt og er én af ligaens absolut største profiler i herreligaen netop nu.

Også han så håndbolden som et led i at vende tilbage.

- Det var vel også derfor, jeg var tilbage på håndboldbanen efter en uge. At man kunne bruge det til lige som at komme videre og bruge det ikke bare som terapi, men også fordi det er noget, man godt kan lide og bruge det videre i tilværelsen, siger Lasse Mikkelsen.

I klippet over artiklen kan du høre holdkammeraterne tale om deres vej tilbage fra krisen.

Torsdag aften klokken 22.25 på TV 2 SPORT genudsender vi onsdagens udgave af Kontra. Og fra kl. 19.00 kan man se Daniel Svensson og Lasse Mikkelsen i aktion for Skjern i slutspilskampen mod Århus, der sendes på TV 2 SPORT.

Her kan du se et fem minutter langt indslag om Lasse Mikkelsen og hans kæreste, der genfortæller tabet af Elias - og de lykkelige omstændigheder, da hun kort tid efter blev gravid med Benjamin, som i dag er knap et halvt år gammel.