Sport

Nedrykker med store profiler kan få chancen i ligaen

Håndboldklubben Nykøbing Falster, der for kort tid siden sikrede sig landsholdsprofilerne Kristina Kristiansen og Mette Gravholt, får muligvis en ny chance i landets bedste række.

Holdet rykkede ellers direkte ud af Boxer Dameligaen og ned i 1. division efter en sæson, hvor det kun blev til seks point i 22 kampe, men nu kan klubben måske alligevel se frem til endnu en sæson med ligabold.

Det sker, hvis håndboldkvinderne fra Skive fH trækker sig fra deres plads i ligaen. I så fald vil pladsen gå videre til det nedrykkede ligahold, lyder forklaringen fra Dansk Håndbold Forbund.

- De (Nykøbing Falster red.) vil i givet fald få tilbuddet, hvis Skive trækker sig, forklarer den turneringsansvarlige i DHF, Frank Smith, til TV 2 SPORT.

Tidligere tirsdag kom det frem, at økonomien i Skive fH ikke kan klare to hold i ligaen, og da klubbens herre for nylig sikrede sig oprykning til landets bedste række, kan det få konsekvenser for kvinderne.

Dameligaholdet har allerede sagt farvel til træner Ryan Zinglersen samt langt de fleste af spillerne, og i morgen, onsdag, vil klubben så mødes med sine sponsorer i forhold til problematikken.

Hvis Nykøbing Falster får tilbuddet om at blive i ligaen, vil det i givet fald være for andet år i træk. Sidst fik holdet lov til at blive i ligaen, da Vejen EH gik konkurs.