Sport

Bekræftet: Skive trækker sit hold fra Dameligaen

For få uger siden sikrede Skive fH sig en plads i Dame Boxerligaen, men nu er det allerede slut, inden de nåede at glæde sig.

Få kort tid siden bekræftede klubben nemlig over for TV 2 SPORT, at de er blevet enige med sponsorerne om at trække kvindeholdet fra næste sæson.

Det var på et aftalt møde onsdag morgen, at det blev besluttet, at klubben ikke har økonomi til at have to hold i landets bedste rækker.

- De (sponsorerne, red.) skulle være bekendt med vores situation. Det, vi har afgjort med dem, er, at vi desværre bliver nødt til at trække vores damehold fra den kommende sæson, siger formanden for Skive fH, Mogens Garder og uddyber med beklagelse:

- Rent sportsligt har vi spillet os til en plads i Dameligaen, og det synes jeg har været en fornøjelse at være med til. Vi må dog også sige, at med det befolkningsgrundlag og den sponsorsituation vi har heroppe, der er det nærmest umuligt at forsætte på det nuværende niveau.

Skives herre sikrede sig for nylig oprykning til Boxer Herreligaen, og derfor er det altså kvinderne, der må tage konsekvensen og vige pladsen.

- Vi står i den situation, at vores damehold i bund og grund ikke er eksisterende, da 11 ud af 16 spillere har søgt nye udfordringer, da der har været sportslig usikkerhed. Derfor er det også en ret enkel beslutning, siger Mogens Garder.

I stedet for Skive vil nedrykkerne fra Nykøbing Falster, med profilerne Kristina Kristiansen og Mette Gravholt på holdet, blive tilbudt at blive i ligaen.