Sport

Marianne Jelved har sat punktum i 'bøsse-sagen'

Marianne Jelved Scanpix

Et medlem af Folketingets kulturudvalg, der ønsker at være anonym, har stillet tre spørgsmål til Kulturminister Marianne Jelved (R), om hendes syn på den kommende håndboldlandstræner for kvinder Klavs Bruun Jørgensens, udtalelse i kampen mod Skjern, hvor han kaldte Daniel Svensson for ”en lille bøsse”.

De to første spørgsmål går på, om hun mener, at Klavs Bruun Jørgensen overhovedet kan blive landstræner, og om det er nok med en advarsel. Jelved vil ikke udtale sig til pressen inden hun har informeret kulturudvalget, men hun nåede faktisk at svare på samme slags spørgsmål, da sagen kom frem, og hendes holdning er der vist ingen tvivl om.

- Det er overhovedet ikke min opgave at give advarsler til nogen som helst, men når jeg bliver spurgt, om hvad jeg mener om det, så siger jeg det,” fastslog Marianne Jelved over for TV 2 SPORT da sagen startede, og hvor hun tog afstand fra Klavs Bruun Jørgensens ordvalg.

Sportschefen Ulrik Wilbek sagde dengang, at sagen ikke fik nogen konsekvenser, og at Klavs Bruun Jørgensen havde lovet, at det aldrig ville ske igen.  

- Jeg synes, at det er udmærket, at Ulrik Wilbek tager sagen i sin egen hånd og drager nogle konsekvenser. Det er jo hans opgave, på den post han har. Det respekterer jeg, det (Dansk Håndbold Forbund, red.) er en selvstændig privat forening, men det er samtidig også en forening og aktivitet, som støttes stærkt, også for offentlig side, så derfor har jeg som kulturminister også en mening om den sprogbrug, konstaterede Marianne Jelved.

Da sagen startede tog Jelved straks afstand fra Bruun Jørgensens ordvalg.

- Jeg synes, han er et dårligt eksempel indenfor sportens verden. Det tager jeg selvfølgelig afstand fra. Af en træner må man forlange og forvente, at han godt ved, hvad for en kultur, han er med til at skabe i det her tilfælde indenfor håndboldforbundet. Det, synes jeg, er rigtig trist.

- Han er jo en særlig, samlende figur, som skal få holdet til at fungere godt sammen. Derfor betyder det også noget, hvordan han er som person. Derfor ved han også godt, at det giver et negativt indtryk at bruge den slags ord om andre mennesker, lød det fra Kulturministeren d. 23. april. Hvorvidt svaret til kulturudvalget bliver det samme må tiden vise, det vil dog overraske meget, hvis Jelved ændrer sin holdning radikalt.

De tre spørgsmål til Kulturministeren kan ses herunder på Folketingets webside:

Spørgsmål 1

Spørgsmål 2

Spørgsmål 3