Sport

Dansk udebane hjemme: '50 velvoksne mænd i bar overkrop'

Der var i høj grad modstand til de danske fans på lægterne i Brøndby, da Danmark tog imod Bosnien-Hercegovina i sidste EM-kvalifikationen.

En stor flok bosniske tilskuere larmede nemlig så meget under kampen, at hallen kunne føles som en udebane.

- De danske tilskuere gjorde det også fint, men det er da bemærkelsesværdigt at stå på hjemmebane og kunne se 50 velvoksne mænd med store maver i bar overkrop, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT.

Danmark var på forhånd sikre på EM-billetten og førstepladsen i gruppe 2, hvorimod bosnierne med en sejr kunne spille sig til EM. Det lykkedes dog ikke, da et afbudsramt dansk landshold vandt med en enkelt.

Derfor fik træner Gudmundur Gudmundsson og landsholdet en masse ud af den resultatmæssigt ligegyldige kamp, mener landsholdsanfører Landin.

- Det var fedt at få lov til at prøve. Vi havde mange nye med og bemærkelsesværdigt to unge knægte (Johan Hansen og Magnus Landin, red.), der fik til at mærke den her stemning og halv udebane, så det var faktisk fedt, at vi fik lov til at teste os selv af, hvor vi bliver rigtig pressede, siger Landin til TV 2 SPORT.

- Vi får spillet med alle spillerne stort set, og så hænger spillet heller ikke sammen, når det er opstillinger, hvor det er nye folk, der står ved siden af hinanden. Jeg synes, det var fint, at vi fik lov til at spille uden nogen af de helt bærende kræfter og fik lov til at teste os af.

I klippet over artiklen kan du se nogle billeder af de feststemte bosniske fans, som blev hængende længe efter kampen, selv om det altså endte med en skuffelse.

Tilbage i 2001 gæstede Bosnien-Hercegovina også Danmark i en EM-kvalifikationskamp, hvor der ligeledes var mødt mange bosniske fans op - her blev stemningen dog noget mere ubehagelig: