European Games

DIF-chef: Det har vi lært af European Games

Søndag sluttede det første European Games nogensinde. I knap tre uger her flere tusinde atleter fra hele Europa dystet i meget forskellige sportsgrene i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, og det er gået over al forventning.

- Alle har haft en fantastisk oplevelse. En fed oplevelse. Jeg tror, vi var en lille smule usikre i starten - Hvad er det her for noget, og hvad bliver det for noget, men hatten af for Baku. De har virkelig leveret varen og lavet et Olympisk Lege-setup på europæisk grund, siger DIF's Chef de Mission for det danske hold, Morten Rodtwitt. 

Værtsnationen har måttet lægge øre til megen kritik før og under de Europæiske Lege. Blandt andet på grund af overtrædelser af menneskerettigheder og journalister, der er blevet nægtet indrejse i landet. Og selv om den danske delegation er blevet behandlet rigtig godt, er kritikken ikke glemt fortæller DIF's Chef de Mission.

- Hvis man skal kigge på det fra den sportslige side, har det været fantastisk, og jeg er fuldstændig med på de udfordringer, der har været med på det her, og det synes jeg er vigtigt, at  vi bringer videre på det politiske niveau, siger Morten Rodtwitt. 

- Omvendt synes jeg også, at det har været en god mulighed for at bringe vores værdier i spil hernede, for at vise, hvem vi er og åbne lidt for Aserbajdsjan ud til resten af Europa.

 Morten Rodtwitt fortæller i øvrigt, at DIF og de danske atleter har gjort sig masser af gode erfaringer, som de kan bruge frem mod eksempelvis OL i Rio i 2016.

- Det er faktisk det, jeg tager mest med hjem af. Det er erfaringer, det er nogle steder, hvor vi skal være skarpe, og hvor vi måske endda skal være endnu skarpere. Der er også ting vi skal nedprioritere og gøre anderledes, siger han. 

De danske atleter tog 12 medaljer med hjem fra Aserbajdsjan. I Roning, bueskydning, riffelskydning, svømning, badminton og BMX.