Sport

Nyt forsøg: Fire dommere skal dømme håndboldkamp

Der vil blive skrevet et stykke dansk håndboldhistorie, når hele fire dommere den 20. august skal dømme i Super Cuppen.

I stedet for de normale fire øjne fra to dommere, vil der i stedet være hele otte øjne på håndboldspillerne i de prestigefyldte kampe mellem sidste sæsons danske mestre og pokalvindere.

Hos herrerne mødes KIF Kolding København og Skjern, mens FCM Håndbold og Team Esbjerg står overfor hinanden i damernes finale.

Eliteansvarlig i dommerudvalget, Bjarne Munk Jensen, fortæller, at forsøget afprøves efter ønske fra det internationale håndboldforbund (IHF).

- Den overordnede tanke er at udvikle håndboldspillet, så det kan blive endnu mere seværdigt for publikum og tv-seere, siger Bjarne Munk Jensen i en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen.

- Der er sket en stor udvikling i den fysiske del af håndboldspillet, og nogle mener, at det er blevet for hårdt, og at det kan være svært for to dommere at opfange alt, hvad der sker.

- Måske af den grund går spillerne indimellem mere ureglementeret til værks.

- Med fire dommere er tanken, at der bedre kan gøres op med unoderne, så spillet i sidste ende bliver mere flydende og seværdigt, fordi det ikke kan betale sig at lave unoderne, siger Bjarne Munk Jensen.

De to Super Cup-kampe bliver spillet den 20. august i Skjern Bank Arena.