Sport

OL-chef om værtskab: Det er pest eller kolera

Hvor skal vinter-OL afholdes i 2022? Det spørgsmål bliver besvaret fredag middag, når der skal stemmes om værtskabet i Kuala Lumpur i Malaysia.

Valget står mellem kinesiske Beijing og kasakhstanske Almaty, men det er ikke just to bynavne, som vækker begejstring hos OL-chefen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Jeg synes jo i virkeligheden, at det er et valg imellem pest eller kolera. Ingen af dem har i vores perspektiv den store tradition for vintersport, og jeg tror heller ikke på, at der kommer den helt store offentlige opmærksomhed eller interesse på stadions, som jo er med til at give en fantastisk stemning, som vi har oplevet så mange gange før, siger Morten Rodtwitt til TV 2 SPORT og understreger:

- Der er ikke nogen tvivl om, at i vores del af verden har Almaty og Beijing jo ikke nogen vintersportstradition, der måler sig på linje med for eksempel skandinaviske eller europæiske traditioner – eller for den sags skyld, hvad vi oplevede i Vancouver i 2010. Så det bliver en helt anderledes oplevelse i 2022 uanset, om vi kommer til Kasakhstan eller Kina.

Det er IOC's medlemmer, som afgør, hvor vinterlegene i 2022 skal afholdes.

Du kan følge afstemningen live her på tv2.dk fra klokken 11.15.

Se og hør hele interviewet med Morten Rodtwitt i videoplayeren oven for.