Sport

Gus Hansen om bridge-svindel for millioner: Som at spille med åbne kort

Kortspillet bridge bliver ofte forbundet med venskabelig hygge - men det er også en benhård konkurrencesport, hvor nogle er klar til svindle sig til tops. Og det har italienerne Fulvio Fantoni og Claudio Nunes tilsyneladende gjort - og snyderiet har givet dem en kometkarriere i den internationale bridgeverden og indbragt dem op mod 50 millioner kroner i præmier og sponsorater.

Danske Gustav 'Gus' Hansen er verdenskendt pokerspiller, men han er også ivrig bridge-entusiast og har haft den blandede fornøjelse at spille mod Fantoni og Nunes.

Han forklarer, at de er blevet afsløret i at signalere til hinanden, om de sad med en god eller dårlig hånd ved at lægge kort enten vertikalt eller horisontalt på bordet.

- Det har nærmest været som at spille med åbne kort, og det har gjort dem næsten uovervindelige, siger han.

Usympatiske spillere

Gus Hansen fortæller, at de store i bridgeverdenen ofte har haft en lang rejse mod toppen, men det italienske makkerpar strøg pludselig til tops for lidt over ti år siden. Han kan ikke lade være med at glæde sig over, at de nu er blevet ekskluderet af både det italienske og internationale bridgeforbund.

- De har været meget usympatiske, hver eneste gang jeg har spillet mod dem, så det kan godt fryde mig lidt, at de nu er afsløret, siger han.

Snyderiet har blandt andet indbragt de italienske spillere seks verdensmesterskaber og pladser helt i toppen af verdensranglisten.

Tyske spillere indrømmer snyd

Fantoni og Nunes blev afsløret, da den norske bridgespiller Boye Brogeland gennemgik videomateriale af deres spil. Her opdagede han et mønster i, hvordan de lagde kortene. Også israelerne Lotan Fischer og Ron Schwartz mistænkes for snyd, mens det tyske makkerpar Alex Smirnov og Josef Piekarek for nyligt selv indrømmede snyd, da Brogeland truede med at afsløre flere navne.

- Vi er bevidste om hvisken i krogene omkring vores etiske adfærd, og vi er kede af at sige, at der er noget sandhed i det. Vi er frivilligt gået med til at aldrig at spille bridge sammen på konkurrenceplan og at tage to år fri fra at spille bridge på konkurrenceplan, har det tyske par skrevet i en pressemeddelelse ifølge telegraph.co.uk.

Boye Brogeland har sagt, at han har lavet afsløringerne for at beskytte den "smukke sports" fremtid.