Sport

Nikolaj Jacobsen raser: Respektløst og uforskammet!

Nikolaj Jacobsen har set sig godt og grundig sur på tv-kommentatoren Tom O'Brannagain fra det europæiske håndboldforbund EHF.

Da Jacobsen og Rhein Neckar Löwen i forrige weekend tabte 19-25 ude mod Vardar Skopje i Champions League, sparede danskeren flere af sine største profiler - og det fik EHF's tv-kommentator til at kritisere det tyske hold på sin blog på EHF's officielle hjemmeside

- Rhein-Neckar Löwen brød ikke nogen regler med det hold, de spillede med i Skopje. Men i turneringens ånd - og efter min mening - brød de alle de regler, der finder.

- TV-grafikken viste den opstilling, vi alle forventede. Du ved, hvem de er. Men den faktiske opstilling var helt anderledes. RNL (Rhein-Neckar Löwen, red.) spillede reelt med deres andethold. Lad mig slå helt fast nu, at det viser en total mangel på respekt for turneringen, fansene og pressen, skrev Tom O'Brannagain i bloggen.

Profiler som Andy Schmid og Patrick Groetzki var kun kortvarigt på banen i Champions League-kampen, hvor Nikolaj Jacobsen i stedet gav meget spilletid til blandt andre danske Mads Mensah Larsen. Men den danske toptræner forstår ikke kritikken. 

- Det, han (Tom O'Brannagai, red.) har skrevet, er respektløst overfor Mads Mensah Larsen, Stefan Kneer, Harald Reinkind, Hendrik Pekeler og Stefan Sigurmansson. Det er fem landsholdsspillere, siger Nikolaj Jacobsen til det tyske medie morgenewb.de.

- Jeg er ligeglad med, om Tom O'Brannagáin hellere vil se Andy Schmid eller Alexander Petersson. Han kan jo ringe til mig, hvis han ikke har lyst til at se de andre spillere. Hvis han mener, det er bedre, kan Tom jo forsøge at blive træner her. Han siger, at fem landsholdsspillere mangler klasse til Champions League. Det er respektløst, en uforskammethed, raser Jacobsen og slår fast, at han sagtens kan finde på at spare spillere i Champions League igen.

Modsat flere af modstanderne i Champions League skal Rhein-Neckar Löwen nemlig også toppræstere hver uge i den tyske Bundesliga for at være med i kampen om mesterskabet, og efter Champions League blev udvidet, og turneringsstrukturen blev ændret op til denne sæson, skal hvert hold spille endnu flere kampe. 

- Det er simpelthen ingen fordel for de tyske deltagere, fastslår Jacobsen.

Trods nederlaget i Skopje er Rhein-Neckar Löwen stadig med i toppen af sin Champions League-gruppe. I weekenden vandt tyskerne med 30-25 over Pick Szeged og har nu syv point for fem kampe - og i Bundesligaen går det også godt.

Her fører Rhein-Neckar Löwen suverænt med 20 point efter 10 kampe - fem point mere end nærmeste forfølger.