Sport

Dansk Bundesliga-træner: Grigel er interessant

Mens balladen i Team Esbjerg omkring utilfredse Lotte Grigel indtil videre er faldet til ro, foregår et større spil om den danske landsholdsplaymakers fremtid i kulisserne. 

Esbjerg har sagt ja til, at Grigel kan forlade klubben – men kun hvis hun finder en klub i udlandet, og kun hvis der bliver betalt en overgangssum, som ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er på 30.000 euro.

Det begrænser mulighederne for Grigel, vurderer TV 2 SPORT’s ekspert Bent Nyegaard, der dog ser en mulighed for den 24-årige playmaker i den tyske Bundesliga.

Det gør den eneste danske træner i den tyske Bundesliga også. Martin Albertsen er i dag cheftræner i SG Bietigheim og indrømmer gerne, at han følger situationen omkring Lotte Grigel nøje og måske har en spilletrøje klar til danskeren, hvis hun er interesseret. 

- Hun er selvfølgelig interessant. Det vil hun være både for os og i andre tyske klubber - og sikkert også for klubber i andre lande. En dansk landsholdsspiller af Lotte Grigels styrke og med de kompetencer, hun har, er selvfølgelig interessant, bekræfter Martin Albertsen over for TV 2 SPORT.

Betyder du, at du allerede har lagt et bud ind på hende?

- Det har jeg ingen kommentarer til, og det ved du også godt, siger den tidligere København, Randers- og Viborg-træner.

I en sport, hvor budgetterne er stramme, og bankkontoen ofte har røde tal, er det de færreste danske klubber, der midt i en sæson ville kunne finde pengene til – ud over en ny spillers løn - at betale en overgangssum. Men virkeligheden er en anden i Tyskland, påpeger Martin Albertsen.    

- Vi har råd til en overgangssum, hvis det bliver aktuelt, men selvfølgelig kommer det an på prisen. Jeg går dog ud fra, at alle parter i så fald er interesserede i at finde en løsning, så Lotte kan komme til at spille igen, fastslår Albertsen i noget, der kunne lyde som et forhandlingsoplæg.

SG Bietigheim har allerede Nina Würz og Maura Visser – to tidligere profiler i den danske liga – på playmakerpositionen, men Martin Albertsen mener godt, han ville kunne finde plads – og spilletid – til Lotte Grigel

- En spiller med Lotte Grigels kvaliteter tror jeg, de fleste hold har plads til, konstaterer den danske Bietigheim-træner.

Lotte Grigel har på tredje uge stadig ikke udtalt sig om hverken balladen med Team Esbjerg eller hendes jagt på en ny arbejdsgiver.