Sport

Se Grigels prisskilt: Så meget kræver Team Esbjerg

Der skal et større pengebeløb ind på Team Esbjergs bankkonto, før Lotte Grigel får lov at forlade sin barndomsklub.

Sidste sæsons DM-sølvvindere har ganske vist sagt ja til, at landsholdsplaymakeren – der er utilfreds med Esbjerg-træner Lars Frederiksen og vil væk – kan smutte. Men hun kan kun få lov at skifte til en klub i udlandet – og kun hvis der bliver betalt en overgangssum, lyder vestjydernes krav.

Team Esbjerg vil ikke oplyse størrelsen på den overgangssum, men TV 2 SPORT erfarer fra flere kilder i håndboldmiljøet, at klubben har sat et prisskilt på 30.000 euro (cirka 225.000 danske kroner) på klubikonet.

Det kan måske lyde som småpenge i sportsseerens øre, men damehåndbold er ikke fodbold - eller herrehåndbold for den sags skyld. TV 2 SPORT har talt med adskillige kilder med indsigt i transfersummer i internationale damehåndbold, og de fortæller alle det samme: 30.000 euro er et højt beløb, og det bliver rigtig svært for Lotte Grigel at finde en klub, der vil betale så mange penge.

Stort set ingen vil udtale sig til citat. Den tyske træner Herbert Müller er dog en undtagelse. De seneste fem sæsoner har han vundet mesterskabet med Thüringer i den tyske Bundesliga – en af de ligaer, som blandt andre TV 2’s ekspert Bent Nyegaard har peget på som en mulig ny destination for Grigel.

Herbert Müller understreger, at han ingen interesse har i at få Lotte Grigel til Thüringer. Og når hun koster 30.000 euro, tvivler han alvorligt på, at andre tyske klubber vil være med.

- Hvis det er prisen, kan hun få svært ved at finde en ny klub. Det er en meget høj pris, som jeg ikke tror, der er nogen, der vil betale. Kun Bietigheim af de tyske klubber kan måske være med, vurderer Herbert Müller over for TV 2 SPORT.

SG Bietigheim har danske Martin Albertsen ansat som cheftræner. 

Hvis ingen klubber vil betale, hvad Esbjerg kræver, er der ifølge kilderne dog også den mulighed, at Grigel selv betaler sin overgangssum ved at acceptere en tilsvarende lavere løn i en ny klub. Men det er uvist, om det er en reel mulighed for landsholdsplaymakeren, der på tredje uge ikke har udtalt sig som sin situation i Team Esbjerg.

Heller ikke hendes rådgiver Christian Henriksen eller nogen i Team Esbjerg har ønsket at kommentere TV 2 SPORT’s oplysninger.