Sport

Alkoholpåvirket U-23 Europamester: Jeg var mere snalret end jeg troede

Se SportsLab på TV 2 PLAY her

Kan man præstere bedre efter et par genstande alkohol? Den myte tester vi af i ugens udgave af SportsLab.

Kajakroeren og U-23 Europamesteren Orion Pilo er vores testperson, som i den videnskabelige sags tjeneste har sagt til for en gangs skyld at blande alkohol og sport.

- Jeg garanterer, at jeg bliver lidt snalret, griner Orion Pilo.

Det er ikke et ukendt fænomen, at der bliver eksperimenteret med alkohol som præstationsfremmende middel i elitesport.

- Det er jo en myte, at man måske med alkohol kan presse sin egen grænse, så man præsterer bedre. Der er mange studier der har vist, at alkohol ikke betyder noget. Men der er også nogle studier der har vist, at man kan aktivere sin muskulatur en lille smule bedre under påvirkning af alkohol, siger humanfysiolog fra Københavns Universitet, Nikolai Nordsborg.

Orion Pilo drikker i forsøget syv centiliter vodka, hvilket svarer til knap to genstande.

- Jeg er spændt. Det skal give nogle rigtig gode resultater, før jeg vil bruge det i hvert fald, siger Orion Pilo.

En time efter indtagelsen af alkohol bliver Orion Pilo testet på Københavns Universitet for at se, om alkoholen er med til at forbedre hans præstationsevne.

Se hvad der sker med Orion Pilos præstationsevne, efter han har indtaget vodka. Det er i aften klokken 22:45 på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.

SportsLabs vært, Thomas Bilde, er også med i alkoholforsøget. Men modsat Orion Pilo, skal Thomas Bilde drikke sig fuld for at se, om det svækker præstationsevnen dagen derpå.

I programmet møder vi også en mentalist, som påstår, at han kan forudsige fem ud af fem straffespark. Se, hvor mange han gætter rigtig. Og som noget helt nyt, har vi i de næste fire programmer, ballet-testen. Fire atleter fra fire forskellige sportsgrene bliver testet i ballettens dyder, når SportsLab kårer den bedste all-round-atlet.

Se SportsLab på TV 2 PLAY her

#tv2sportslab

SportsLab med Michael Stærke og Thomas Bilde undersøger myter, tester gear og frembringer ny viden, der både fascinerer og forbedrer.

SportsLab er programmet for dem, der gerne vil vide mere om sport - og gerne vil have det at vide på en både underholdende og seriøs måde.

Hver uge går værterne i marken og laver forsøg med alt lige fra, hvilken betydning en våddragt har for ens svømmepræstation, om kulhydrater forbedrer eller forringer din præstationsevne og om en cykelrytters rystelser på brosten overholder arbejdsmiljøkravene.

Få seneste nyt om programmet ved at følge SportsLab her.