Sport

Straffesparksmagi: Se magiker forudse 11 af 11 straffespark

Se SportsLab på TV 2 PLAY her

Ved VM i fodbold 2014 blev et straffespark i gennemsnit sparket med 70 km/t. Efter 400 millisekunder når bolden frem til målstregen. Et problem for målmanden, som er mindst 500 millisekunder om at springe og strække sig efter en bold.

Men hvad gør man så som keeper, når man skal forudsige et straffespark?

Man kan forsøge at påvirke skytten. Man kan bruge intuition og statistik.

Og så kan man gå til det ekstreme. En målmands vel nok hedeste drøm – nemlig at bruge MAGI.

Derfor inviterede SportsLab mentalist Henrik Svanekær til Farum Park. For kan en magiker – uden forstand på fodbold – gætte placeringen af fem af fem straffespark fra FC Nordsjællands U21-landsholdsspiller Emiliano Marcondes?  

- Jeg laver jo noget, hvor jeg prøver at påvirke folk til at tage en bestemt beslutning. Det handler om manipulation, en veludviklet intuition og kropssprog. Nogle gange bruger jeg også hypnose. Men det vil jeg ikke gøre i dag, siger mentalist Henrik Svanekær, der blandt andet er blevet undervist på en magikerskole i Las Vegas.

Svaret er desuden ’JA’.

Vi delte målet op i seks felter. Emiliano Marcondes fik fem spark og skulle allerede inden beslutte sig for, hvor i målet han ville placere alle fem spark. Og efter en lille gætteleg og en kort samtale med FC Nordsjælland-spilleren gættede Henrik Svanekær placeringen af samtlige spark. En statistisk chance på bare 0,013 procent.

- Jeg er målløs. Du rammer de steder, jeg har besluttet mig for. Du burde jo være målmandstræner.

- Jeg bliver nødt til at prøve igen, lød det fra en lettere chokeret Marcondes.

Og det fik han selvfølgelig lov til, ligesom Thomas Bilde også ville se, om han kunne få Henrik Svanekær på dybt vand. Begge fik de tre spark.

Men der var ikke kun tale om begynderheld. 

Først blev Marcondes nemlig gættet tre gange.

- Jeg er chokeret. Jeg er imponeret, lød det fra Marcondes.

Og efterfølgende blev Thomas Bildes tre spark også forudset.

Dermed gættede vores mentalist altså placeringen af i alt 11 af 11 straffespark.

- Jeg gider ikke mere. Det har været en udsøgt fornøjelse. Jeg er simpelthen mindblowed, afsluttede Thomas Bilde.

Se hele indslaget med mentalist Henrik Svanekær i SportsLab på TV 2 PLAY

#tv2sportslab

SportsLab med Michael Stærke og Thomas Bilde undersøger myter, tester gear og frembringer ny viden, der både fascinerer og forbedrer.

SportsLab er programmet for dem, der gerne vil vide mere om sport - og gerne vil have det at vide på en både underholdende og seriøs måde.

Hver uge går værterne i marken og laver forsøg med alt lige fra, hvilken betydning en våddragt har for ens svømmepræstation, om kulhydrater forbedrer eller forringer din præstationsevne og om en cykelrytters rystelser på brosten overholder arbejdsmiljøkravene.

Få seneste nyt om programmet ved at følge SportsLab her.