Sport

Kræftramt Skjern-spiller fik støtte fra uventet side

Det var en sms, han ikke havde forventet at se.

Den kom fra en håndboldspiller, Daniel Svensson kun marginalt havde stiftet bekendtskab med.

Men den norske landsholdsspiller Bjarte Myrhol havde været igennem et lignende forløb, der fik ham til at sende en støttende besked til sin danske modstander fra banerne i den tyske Bundesliga.

33-årige Daniel Svensson havde netop fået konstateret lymfekræft, mens Bjarte Myrhol tidligere havde været gennem et forløb med testikelkræft.

- Jeg fik en sms-besked fra Bjarte om, at hvis der var noget, jeg havde brug for - noget han kunne gøre, en snak, et eller andet – så kunne ikke bare jeg sige til, men min kæreste kunne også kontakte Bjartes kone og få en snak, for det er selvfølgelig også hårdt som pårørende. Han havde stået i situationen før og ville hjælpe alt det, han kunne. Det var jeg meget, meget taknemmelig og målløs over, fortæller Svensson.

De to jævnaldrende spillere med fælles fortid kæmper i dag side om side i den danske liga hos Skjern, der lørdag eftermiddag tager imod KIF Kolding København i en topkamp i herreligaen.

Bjarte Myrhol forklarer sin besked til Svensson således:

- Håndboldfamilien er lille, og når sådan noget sker, så står vi sammen. Jeg oplevede noget tilsvarende, da jeg var syg. Jeg fik beskeder fra hele verden og blev ønsket held og lykke. Det er bare medmenneskeligt, tror jeg.

- Hvis det kunne hjælpe Daniel nogle få procenter, så er det en meget begrænset indsats, der skal til for at hjælpe en anden spiller i en svær situation, siger han til TV 2 SPORT.

Se interview med de spillere i tv-klippet over artiklen og se mere til dem i forbindelse med dagens SuperMatchen på TV 2 kl. 16.50, når Skjern tager imod KIF.