Sport

Viborg indgiver protest: Føler sig snydt for vigtigt mål

Håndboldklubben Viborg HK tabte i weekenden til franske Metz i tredje runde i Cupwinners Cup, men selv om nederlaget ikke står til diskussion, så er kampen alligevel til debat efterfølgende.

Viborg-lejren mener nemlig, at den danske klub blev snydt for et mål i anden halvleg, og at kampens resultat skulle have været 26-24 i fransk favør frem for 26-23, som måltavlen viste efter sidste dommerfløjt.

- Det er dybt mærkværdigt, siger Viborg HK's direktør Henrik Dahl til TV 2 SPORT.

Ifølge Viborg HK opstod der i anden halvleg problemer ved tidtagerbordet, som ikke fik registreret scoringerne korrekt, og det var i den forbindelse, at den danske klub følte sig snydt for en pind på måltavlen. Metz ville dog efterfølgende ikke udlevere kampens videomateriale, og derfor var det i første omgang ikke muligt for Viborg HK at få afklaret, om holdet havde ret i sin mistanke.

Siden hen viste det sig så, at Viborg-spilleren Marie-Paule Gnabouyous svigerfar tilfældigvis havde optaget en del af kampen fra tilskuerpladserne, og efter at have kigget videoen igennem er Viborg-lejren ikke i tvivl:

- Vores assistenttræner har kigget materialet for anden halvleg igennem og fundet 13 Viborg-scoringer. Ikke kun 12 som kamprapporten ellers siger, fortæller Henrik Dahl, der nu vil indgive en klage til Det Europæiske Håndboldforbund, EHF.

Så snart, vi har fået uploadet vores private optagelser, sender vi det afsted til EHF som en officiel klage, pointerer Viborg-direktøren.

Viborg og Metz mødes igen den 21. november, og her har resultatet fra den første kamp stor betydning, når det samlede regnskab efterfølgende skal gøres op.