VM håndbold

Grigel taler ud: Total mangel på respekt

I næsten to måneder har håndboldspilleren Lotte Grigel ikke sagt et ord om konflikten med Team Esbjerg.

Nu er tavsheden brudt. Den tidligere Team Esbjerg-spiller fortæller her sin version af sagen.

Den 1. oktober kørte 24-årige Lotte Grigel ikke med holdkammeraterne hjem i spillerbussen efter en kamp mod HC Odense, men årsagen strækker sig længere tilbage.

- Det startede tilbage i januar efter jeg havde skrevet under på min kontraktforlængelse, så jeg er blevet behandlet så dårligt over en så lang periode, at da jeg stod i Odense, var jeg nødt til at sige stop, fortæller en følelsesladet Lotte Grigel til TV 2 Sport.

Den tidligere Esbjerg-spiller understreger, at hun var glad, da hun skrev under i januar, men kort efter forsvandt håndbold-glæden. 

- Jeg havde en klump i maven og tænkte, at der er et eller andet, der er fuldstændig galt. Og den klump kom hver gang jeg var til træning, hvor jeg konsekvent blev ignoreret. Der var total mangel på respekt. Det var ikke sådan, at der var mangel på kommunikation, der var ingen kontakt overhovedet. Og det gjorde, at jeg havde det så dårligt med at skulle til træning.

Er det ikke en del af elitesport, at træneren nogle gange foretrækker nogen frem for andre?

- Det her er et spørgsmål om, at man som menneske skal behandle hinanden ordentligt. Så det vil sige uanset om det er elitesport, om du er på en almindelig arbejdsplads, lige meget hvem det er. Det er et spørgsmål om respekt og ikke et spørgsmål om man bliver valgt fra eller om man bliver valgt til. Det er simpelthen et spørgsmål om, at man ikke bare skal acceptere alt. Og når der er en, der står over for dig og ikke behandler dig ordenligt, så siger du stop, og siger det der, det vil jeg ikke acceptere. 

Ifølge den 24-årige landsholdsspiller har hun flere gange forsøgt at henvende sig til træner Lars Frederiksen for at få løst problemerne. 

- Jeg har prøvet at skabe kontakt. Jeg har sågar penslet det ud, og der er bare ikke blevet gjort noget ved det, siger hun.

- Jeg kan indordne mig under rigtigt mange ting, og jeg tror i det her tilfælde har jeg indordnet mig alt for længe og alt for meget, hvor jeg egentlig skulle have sagt stop for lang, lang tid siden.

Efter kampen i Odense havde Lotte Grigel et møde med sportschef Thomas Hylle. 

- Jeg lagde alle kortene på bordet. Jeg vil aldrig i mit liv spille under den træner igen. Jeg vil sige hertil og ikke længere. Vi er fem kilometer over min grænse, siger Lotte Grigel. 

Siden mødet har den tidligere Team Esbjerg-spiller ikke været i sin barndomsklub.

- Det var en helt vildt hård beslutning at komme frem til, og det er også derfor, at det har taget så lang tid.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra træner Lars Frederiksen og sportschef Thomas Hylle.   

Du kan se hele interviewet med Lotte Grigel kl. 18.55 på TV 2 SPORT