VM håndbold

Stort VM-drama: Topbosser forlader Herning før tid

Tilskuere til VM

To af de mest magtfulde personer i international håndbold har forladt VM og Herning efter stor politisk ballade

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY

Det er ikke kun på banen, at der er masser af dramatik under VM i håndbold. 

Også blandt håndboldens mest magtfulde politikere har der ifølge TV 2 SPORT's oplysninger været et stort opgør med vindere og tabere. 

To af de mest magtfulde politikere i international håndbold, sloveneren Leon Kalin og kroaten Sandi Sola, har begge forladt VM-turneringen og Herning før tid efter et dramatisk møde lørdag i det internationale håndboldforbund IHF's særlige Counsil på hotel Eyde. 

Hvad der nøjagtig skete på mødet, står indtil videre ikke fuldstændig klart, og det internationale håndboldforbund IHF er også meget fåmælt. Efter TV 2 SPORT har spurgt til sagen og skrevet om den, har IHF dog udsendt en pressemeddelelse, der bekræfter, at Kalin og Sola er fortid i IHF.

Ifølge forbundet er de trådt tilbage med øjeblikkelig virkning af "personlige årsager".

Leon Kalin var så stor en mand i IHF-systemet, at han skulle have overrakt bronzemedaljerne til enten Polen eller Rumænien efter dagens bronzekamp. Men Kalin forlod Herning allerede umiddelbart efter mødet i Counsil, mens Sola ifølge TV 2 SPORT's oplysninger forlod sit værelse på hotel Eyde sent lørdag aften.

Ingen af de to vil være til stede på VM's finaledag i Boxen og til den efterfølgende medaljeceremoni. 

Sandi Sola er af mange blevet nævnt som favoritten til at overtage præsidentposten i det europæiske håndboldforbund EHF, franskmanden Jean Brihault, der ikke kan stille op til endnu en præsidentperiode, da han falder for aldersgrænsen på 68 år.

I EHF-systemet har der dog længe været snak om at fjerne aldersgrænsen, så Jean Brihault kan fortsætte fire år i spidsen for forbundet. Men forslaget blev tidligere på året stemt ned - ifølge TV 2 SPORT's oplysninger med Leon Kalin og Sandi Sola som nogle af forslagets største modstandere.

IHF's magtfulde præsident Hassan Moustafa har afvist at kommentere sagen yderligere udover pressemeddelelsen.