Sport

OL-alarm afblæst: DIF tager ekstra myggebalsam med til Rio

Team Danmark-direktør Lone Hansen vurderer, at en god myggebalsam vil holde danske atleter fri for zikavirus.

De danske atleter skal ikke umiddelbart frygte at blive smittet med den myggebårne zikavirus under sommerens OL i Rio de Janeiro.

Team Danmark-direktør Lone Hansen har netop besøgt den brasilianske storby sammen med en række sportschefer inden for forskellige idrætsgrene, og der er ingen grund til alarm.

- Det ser ikke ud til at blive det store problem i selve Rio.

- Der var ikke nogen dernede, der syntes, at de havde et problem med det. Vi blev fortalt, at myggene ikke rigtigt findes i Rio-området, siger Lone Hansen.

- Vi så ikke nogen myg, og vi var der i den vådeste periode, hvor der skulle være allerflest myg. Så når vi kommer hen til OL, så er min bedste vurdering, at det ikke er noget, der skal overskygge vores forberedelser, siger hun.

- Vi tager vores forholdsregler og sørger for, at atleterne har godt med effektiv myggebalsam, tilføjer Team Danmark-chefen.

For få uger siden blev gravide amerikanske kvinder frarådet at rejse til Rio i OL-perioden af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Zikavirus er myggebåren og mistænkes for at være skyld i, at der i flere sydamerikanske lande har været en stor stigning i antallet af børn, der bliver født med unormalt små hoveder og små hjerner.

Virusset er i de fleste tilfælde stort set harmløst med influenzalignende symptomer til følge, men risikoen opstår, hvis den vordende mor bliver smittet inden fødslen.

OL afholdes i Rio fra 5. til 21. august.