Sport

Dansk minister på Tour de France-jagt: Klar med stort millionbud om få måneder

Vi regner med, at vi i løbet af de kommende måneder giver et bud på Tour de France-start i Danmark, siger erhvervs- og vækstministeren.

Mens rytterne gjorde klar til start i forårsklassikeren Liege-Bastogne-Liege i Belgien mødtes den danske erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) søndag med direktør Christian Prudhomme fra løbsorganisationen ASO (Amaury Sport Organisation), der blandt andet står bag Tour de France foruden dagens belgiske løb.

Mødet var først og fremmest sat i stand for at holde linjen mellem de to parter varm.

- Det er for at holde dialogen i gang og få nogle staldtips til, hvad vi skal gøre, hvis vi skal have Tour de France til Danmark, siger Troels Lund Poulsen til TV 2 SPORT,

Danmark har over en længere årrække bejlet til det franske cykelløb, men indtil videre uden held. Senest måtte man se forsøget på at sikre løbsstart på dansk grund i 2018 falde til jorden. 

- Vi havde håbet, at vi kunne give et bud for 2018. Det kunne ikke lade sig gøre, men vi regner med at give et bud i de kommende måneder, hvor vi lægger op til, at buddet kan gælde 2-3 år, og det er mit håb, at det kan lade sig gøre, fortæller Troels Lund Poulsen.

Han er ikke i tvivl om, at det vil være særdeles lukrativt for Danmark at få Tour de France-karavanen på besøg. Alene brandingværdien kan ifølge ministeren løbe op i et trecifret millionbeløb. 

- Det ville være en kæmpe begivenden at få til Danmark. Den tredjestørste sportsbegivenhed i verden, som jeg husker det, og noget, der for alvor vil sætte Danmark og København på verdenskortet, siger han.

Buddet vil være i størrelsesordenen 90 mio. kr. Men det er ikke nødvendigvis pengene, der er afgørende, lyder det.

- Prudhomme har mange gange sagt til mig, at det vigtigste er, at han kan overbevise den franske befolkning om, at man skal starte uden for Frankrig. Derfor skal vi bygge en fortælling om, at Danmark og København kan noget helt særligt, når det gælder cykling, siger Troels Lund Poulsen.