Rio 2016

Kronprinsen: Så mange medaljer får vi ved OL

Badminton vil bidrage med to medaljer eller mere til den danske medaljehøst i Rio, spår kronprins Frederik. Danmark henter ti i alt, gætter kronprisen

Kronprins Frederik tror på, at de danske atleter til sommerens OL i Rio vil overgå antallet af vundne medaljer fra legene i London for fire år siden.

Dengang nåede Danmark op på ni medaljer.

- Vi får ti. Jeg vil gerne op på to cifre, siger kronprinsen til Ekstra Bladet.

- Det var tæt på sidste gang. Der var nogle, man havde regnet med, som ikke leverede. Men også denne gang vil der være outsidere fra dansk side.

- Jeg håber for eksempel, at badminton kan levere mere end to medaljer, siger Danmarks fremtidige konge til avisen.

Som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) vil kronprinsen opholde sig i Rio under OL, der afholdes fra 5. til 21. august.

En del af tiden vil han bruge i badmintonhallen, hvor han måske skal se herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen i aktion.

Kronprins Frederik beskriver det som "utroligt" og en "fantastisk præstation", at 32-årige Carsten Mogensen er tilbage på topniveau, efter at han tidligere på året faldt om på grund af en aneurisme i hjernen og måtte opereres.

Kronprinsen erklærer sig også stolt over badmintonherrernes triumf for en måned siden ved hold-VM, Thomas Cup, som ifølge den kommende konge følges af 500 millioner seere i den asiatiske del af verden.

Han er ikke meget for at udpege enkelte danske medaljevindere, men der er en enkelt undtagelse. Nemlig den danske verdensmester i 1000 meter enerkajak.

- René Holten Poulsen er den eneste, hvor jeg siger, at han skal have medalje, siger kronprinsen til Ekstra Bladet.

- Han er så klar og så fyrig. Han har den der individualistiske tilgang. Han syner af noget, når han kommer ind i en gruppe. Han er stolt af den, han er.

- Han er også sponseret af Red Bull. Det er ikke alle, der kan opnå det. Han kan selv og vil selv. Han har pondus. Det kan jeg godt lide, siger kronprinsen.

Desuden nævner den kommende konge håndboldherrerne, hvor han har "fidus" til, at landstræner Gudmundur Gudmundsson kan gøre forskellen. Han håber også, at U23-landsholdet i fodbold kan overraske og bidrage med en god oplevelse.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark meldte i marts en forventet medaljemålsætning på ti medaljer ud under legene i Rio.