Sport

Carsten Mogensen fortæller om hjerneblødning: - Det har været mit livs kamp

Carsten Mogensen og kæresten Mie Skov fortæller om tiden efter badmintonspillerens hjerneblødning.

Midt februar i år faldt badmintonspilleren Carsten Mogensen om på sit hotelværelse under en turnering i den russiske by Kazan. Han var blevet ramt af en hjerneblødning.

- Jeg havde ligget og sovet, så jeg stod op for at tage tøj på. Men da jeg rejser mig op, kan jeg godt mærke, at jeg ikke har det godt. Jeg falder om og kan godt mærke, at halvdelen af min krop ikke responderer, fortæller Carsten Mogensen i 'Go' aften Danmark', hvor han fredag aften er på besøg med sin kæreste Mie Skov. 

På det tidspunkt ved Carsten Mogensen godt, at tingene ikke er helt, som de skal være. Han kæmper med at få tøj på, så han kan nå ned til sin holdspiller, Mathias Boe. 

- Jeg vidste godt, at det ikke bare krævede en halv time på øjet for at få det godt igen, siger Carsten Mogensen.

Alt imens Carsten Mogensen får det dårligt, taler han i telefon med sin kæreste, bordtennisspilleren Mie Skov. Parret har en 1-årig søn sammen. 

- Pludselig blev der bare stille i røret, og han siger, at han ringer tilbage, fortæller Mie Skov i 'Go' aften Danmark'.

Kæmpede sig ned ad gangen

Carsten Mogensen og makkeren Mathias Boe er i Rusland som en del af makkerparrets forberedelser til OL i Rio. Under OL i London vandt de en sølvmedalje og var derfor opsatte på at komme til Rio i 2016 for at få fat i guldet. 

Mens Mie Skov venter ved telefonen derhjemme, kæmper Carsten Mogensen sig i tøjet og ned ad hotelgangen til sin makkers hotelværelse. 

- Først troede han jo, at jeg bare sagde det for sjov, siger Carsten Mogensen og fortsætter:

- Men da alvoren gik op for ham, løb han, alt hvad han kunne ned til vores fysioterapeut. Da de to vender tilbage, kan jeg godt se på dem, at den er helt gal.

'Han kan genkende mig'

Imens alvoren går op for det danske badmintonhold i Rusland, sidder Mie Skov hjemme i Danmark.

- Jeg var helt magtesløs. Jeg sad bare og ventede på det næste opkald, fortæller hun. 

Den tidligere 'Vild med dans'-vinder begyndte at søge visum til hende selv og familien med det samme, og to dage efter stod hun i Rusland ved Carsten Mogensens sengekant.

De ti skridt føltes som at gå fra Sjælland til Jylland.

Carsten Mogensen, badmintonspiller

- Jeg ser et billede af en mand, der ligger med slanger ud af hovedet. Men jeg bliver samtidig lettet, fordi jeg er ved hans side. Og han kan genkende mig. 

Fire dage efter hjerneblødningen er Carsten Mogensen igen på benene, hvor han i hospitalets gang formår at gå ti skridt. 

- De ti skridt føltes som at gå fra Sjælland til Jylland, fortæller han.

Se hele interviewet med Carsten Mogensen og Mie Skov i 'Go' aften Danmark'. 

Mit livs kamp

På intet tidspunkt har Carsten Mogensen - fra han får en hjerneblødningen til i dag - tænkt, at han ikke skulle til OL i Rio. 

- Det her skal ikke være noget, der stopper mig. Jeg vil selv have lov til at bestemme, hvornår jeg skal stoppe, siger han.

- Jeg tænker hele tiden, at det her er mit livs kamp. For det kan godt være, at jeg vil spille til OL. Men jeg var også opsat på at vinde kampen, fordi jeg er far. 

- Jeg er blevet passet fra to til tå, og jeg har kunnet gøre, hvad jeg kunne for at komme tilbage.

Carsten Mogensen, badmintonspiller

Hele vejen igennem har kæresten Mie Skov været ved hans side. 

- Jeg er blevet passet fra to til tå, og jeg har kunnet gøre, hvad jeg kunne for at komme tilbage.

Parret er heller ikke i tvivl om, at denne oplevelse - på godt og ondt - har været med til at bringe dem tættere sammen. 

- Man kommer tæt på hinanden, når man er ved at miste hinanden, siger Mie Skov.