Rio 2016

Dansk OL-sejler: Det flyder med skrald i Rios kystvand

Sejleren Anne-Marie Rindom har netop trænet i Rio. Forholdene er bedre, men skrald bekymrer stadig danskeren.

Med mindre end en måned til OL i Rio, er vandet ud for Rios kyst fortsat ikke så rent, som man kunne ønske det som atlet.

Den danske OL-sejler Anne-Marie Rindom har netop været i Rio for at træne. Hun er ikke blevet syg af vandet, men kan se, at det langt fra er rent.

- Vandet er sindssygt beskidt, men det er helt klart blevet bedre, siden sidst jeg var der for to og et halvt år siden. Man kan virkelig se på vandet, at der er sket en forskel, men der ligger stadig rigtigt meget skrald i vandet, siger OL-sejleren.

Tirsdag afslørede nogle forskere da også, at de havde fundet en hårdfør bakterie i vandet ud for Rio de Janeiros kyst. Ifølge forskningslederen Renata Picao blev den resistente bakterie fundet ud for flere af storbyens kyster.

Bakterierne i vandet bekymrer dog ikke den tidligere verdensmester i Laser Radial.

- Jeg er ikke blevet syg af vandet, så jeg er overhovedet ikke bange for bakterierne i vandet. Jeg er mere nervøs for, at der ligger en plastikpose, som kommer på ens ror eller sværd, som gør, at båden sejler langsomt.

- Der er nok en rimelig stor chance for, at det kan ske under OL. Det skal man bare være klar over, siger Anne-Marie Rindom.

Problemerne med vandet i Rio er ikke nye. Sidste sommer blev en lang række roere syge af vandet ved junior-VM i Rio, som blev afholdt i det samme vand, som OL skal holdes i. Derudover blev der i januar fundet to ton døde fisk ved kysten i OL-området.

Den danske OL-lejr har dog forberedt sig på, at deltagere i sejlads, roning og kajak skal dyste i forurenet vand. Danskerne har udviklet individuelle bakteriekapsler til 30 danske OL-deltagere, som gør, at atleterne bedre kan stå imod mulige infektioner.

OL begynder 5. august og slutter 16 dage senere.