Sport

IOC maner alle bekymringer i jorden: Rio er klar til OL

Transport- og byggekaos vil være fortid, når OL begynder, lover Den Internationale Olympiske Komité.

Rio de Janeiro er klar til OL.

Sådan lyder konklusionen i en rapport fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC) mandag.

Det har ellers ikke skortet på historier om problemer i den brasilianske storby forud for OL, der begynder 5. august.

Byggekaos, politisk ustabilitet, sikkerhedsproblemer, transportproblemer og sundhedsrisici har alle været nævnt som potentielle problemer ved legene.

Men formanden for IOC's Coordination Commission, Nawal El Moutawakel, lover efter sit afsluttende kontrolbesøg i værtsbyen, at "Rio er klar til at byde verden velkommen".

Hun roser især den "fremragende" olympiske landsby og de "helt fantastiske" sportsarenaer.

En af bekymringerne har været, om en metrolinje til 2,75 milliarder dollar ville nå at blive færdig til at transportere turister og atleter til de olympiske anlæg i Barra de Tijuca-distriktet i den vestlige del af byen.

IOC siger nu, at selv om den endnu ikke kører, vil den være "fuldt ud operationel" inden åbningsceremonien 5. august.

En anden bekymring har været vandkvaliteten i den forurenede Guanabara-bugt, hvor sejlsportskonkurrencerne skal finde sted. Her kalder IOC nu kvaliteten af vandet "meget forbedret".

Endelig nedtoner IOC risikoen for at blive smittet med zikavirus på grund af, at det er vinter på den sydlige halvkugle, og klimaet dermed ikke passer zikamyggene så godt.

Brasiliens myndigheder vil udstationere 85.000 ekstra politifolk og soldater i forbindelse med OL, hvor flere end 10.000 atleter fra hele verden skal deltage.

/ritzau/dpa