Kronprins Frederik er klar til otte år mere i IOC

Kritikken haglede ned over kronprins Frederik, da han blev valgt ind i IOC, men han er klar til otte år mere.

Kronprins Frederik blev valgt ind som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i 2009.

Og han har fundet sig så godt til rette blandt de 115 IOC-medlemmer, at han går efter at sidde i endnu en otteårig periode, når hans medlemskab udløber i 2017.

- Jeg er bestemt åben for at fortsætte. IOC har ændret sig meget til det bedre gennem de syv år, jeg har været med. Det er blevet mere gennemsigtigt og mere åbent.

- Jeg føler, det er vigtigt, at vi i Danmark beholder den stol i IOC, en dansker har haft kontinuerligt i 100 år. Danmark har ikke automatisk et sæde.

- Det er ikke arveligt og går ikke bare i arv til en flink eller dygtig dansker, og jeg synes bestemt, jeg har masser at give af, siger kronprins Frederik til Berlingske.

Han er i rollen som IOC-medlem blevet kritiseret for, at han som kronprins ikke kunne forholde sig til betændte emner som bestikkelse, nepotisme og statsorganiseret doping.

- Jeg blev overrasket på den lidt ærgerlige måde, men så begyndte jeg at tænke, at det var en meget dansk kritik.

- Jeg vil ikke sige, at vi hagler hinanden ned, men vi er meget hurtigt kritiske over for de af vores landsmænd, som ønsker at stille op til noget, hvor man taler sit lands sag og egentlig er ambassadør for sit land, siger han til avisen.

Kronprinsen mener, der er brug for ham i IOC, for ellers får Danmark ikke nok indflydelse.

- Du kan ikke bare stå udenfor og råbe. Det er som at råbe op mod vinden: Det kan godt være, folk nikker, men de kan ikke høre, hvad du siger. Du skal indenfor i samme stue, påpeger kronprinsen.