Rio 2016

Fem nye sportsgrene er klar til OL i 2020

Danske Rune Glifberg er skateboarder ELSA / Scanpix Denmark

Skateboard, surfing, klatring, karate og baseball/softball kommer på programmet, når OL afholdes i 2020.

Når OL om fire år kommer til den japanske hovedstad, Tokyo, bliver det med fem nye sportsgrene i forhold til det forestående OL i Rio. Det står klart, efter at den Internationale Olympiske Komité (IOC) onsdag har godkendt en række discipliner.

De nye sportsgrene på programmet bliver skateboard, surfing, sportsklatring, karate samt baseball/softball, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nye olympiske regler betyder, at værtslande kan være med til at udvælge særlige discipliner, når OL skal afholdes. Idéen er, at de nye discipliner blandt andet skal være med til at øge interessen for OL blandt lokalbefolkningen.

Baseball og softball, der er blevet optaget i fællesskab, blev vraget inden Beijing i 2008, men kan altså glæde sig over at være tilbage i det olympiske selskab.

- Denne historiske beslutning, som IOC har taget, er en "homerun" for OL, vores sport og for de olympiske lege i Tokyo i 2020, lyder det fra Riccardo Fraccari, der er præsident i Det internationale forbund for baseball og softball.

De fem discipliner, der onsdag er blevet godkendt af IOC, er indtil videre kun godkendt til OL i Tokyo. Det er derfor uvist, om de også bliver fast inventar ved fremtidige OL.