Rio 2016

Det gik du glip af i nat: Dansk succes og fiasko, tennischok og et hav af verdensrekorder

Natten til mandag gav os både dansk succes og fiasko. Vi fik historiske guldmedaljer, verdensrekorder og et tennischok. Få overblik over natten her.

Natten til mandag var særdeles begivenhedsrig ved OL i Rio de Janeiro.

Mens du lå og sov, var der masser af danske OL-atleter i vælten på den anden side af Atlanten. Men også store, internationale stjerner satte deres præg på legene i Brasilien.

Fordi vi selv elsker at læse sportsnyheder før fanden får sko på, så har vi her samlet alt det, som du sov fra i nat. I én artikel, så du nemt kan få overblik over nattens begivenheder. Betragt det som en form for service. Fra alle os til alle Jer.

Dansk svømmenedtur - og lidt optur

Det blev desværre ikke den store nat i svømmearenaen, som vi kunne have håbet på. Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen var alle tre i bassinet natten til mandag.

Jeanette Ottesen jagtede sin første OL-medalje i finaleheatet i 100 meter butterfly. Efter 50 meter så det mere end lovende ud, men til sidst gik 28-årige Ottesen kold og kom i mål som nummer otte. Se løbet her:

Det var ventet, at Rikke Møller Pedersen ville kvalificere sig til finalen i 100 meter bryst. Sådan gik det desværre ikke. Den danske svømmer var blot tiendebedst af de 16 semifinalister, og klarede dermed ikke finalekravet. Se hendes løb her:

Mie Ø. Nielsen stod for nattens enlige succes i bassinet, da hun sørgede for dansk deltagelse ved finalerne i morgen. I 100 meter ryg svømmede hun sig videre til finalen i sjettebedste tid. Håbet om svømmemedaljer lever altså endnu.

Verdensrekorder på stribe i svømmearenaen

Mens danskerne præsterede lidt blandede resultater i bassinet, så fik svømmeelskere sig en på opleveren. Hele tre verdensrekorder blev slået natten til mandag; nogle endda ganske eftertrykkeligt. 

Se et lille sammenkog af verdensrekordheatsne i videoen her:

Tiltrængt sejr til det danske fodboldlandshold

Til gengæld bød natten på dansk succes i fodboldturneringen. Efter en sløj start med pointtab mod Irak fik de danske drenge oprejsning mod Sydafrika. Se højdepunkter fra kampen her:

Dansk batmand var oppe mod overmagten

Jonathan Groth skulle levere bordtennissportens måske største sensation nogensinde, hvis han skulle gå videre fra tredje runde. Her stod han nemlig over for verdensmesteren og den absolutte guldfavorit, Ma Long.

Novak Djokovic færdig efter choknederlag

Ikke mange havde spået, at verdensetteren Novak Djokovic skulle være færdig ved OL efter første runde af tennisturneringen. Alligevel blev det sådan, da argentinske Juan Martín del Porto sendte serberen ud efter to sæt i tie-break. Se højdepunkter fra det sensationelle exit til Djokovic her:

Judokæmper vandt historisk guldmedalje

Vi runder dette natteoverblik af med en historisk guldmedalje. I kvindernes judoturnering sikrede Majlinda Kelmendi den første OL-medalje nogensinde til Kosovo, oven i købet i landets første OL-deltagelse siden selvstændigheden. At Kosovos allerførste OL-medalje så var af guld, var vel bare ekstre bonus.

Se den meget rørte judokæmper modtage sin guldmedalje her: