Rio 2016

Klø til Wozniacki, finaleplads og duft af medalje: Sådan gik det danskerne mandag

Mie Ø. Nielsen var tæt på sikre Danmark endnu en medalje på OL’s tredje dag - en dag, hvor Caroline Wozniacki måtte sige farvel til OL.

Mens de fleste danskere har sovet hjemme i Danmark, har flere danske OL-atleter været i ilden i Rio natten til tirsdag og kæmpet om medaljer.  

Herunder er samlet alle de danskere, der var i aktion i løbet af mandagen. Anden runde blev endestationen for verdens nummer 53, danske Caroline Wozniacki, der igen måtte vinke tidligt farvel i en tennisturnering. På den anden side af nettet stod den dobbelte Wimbledon-mester, tjekkiske Petra Kvitova, der overbevisende vandt med cifrene 6-2, 6-4.

Danskeren fik en skidt start på kampen mod verdens nummer 14, der kom foran 4-0 i første sæt, inden danskeren kom på tavlen. Wozniacki er ude af OL – næste store opgave for hende er Grand Slam-turneringen US Open, hvor hun to gange tidligere har været i finalen.

Mie Ø. Nielsen tæt på medalje

Natten til tirsdag var den danske svømmer Mie Ø. Nielsen tæt på at vinde endnu en medalje til Danmark. Desværre blev hun slået på de sidste meter og måtte nøjes med en femteplads. 

Også Viktor Bromer var i vandet natten til tirsdag. I semifinalen på 200 meter butterfly skulle han blandt andre op imod verdensstjernen Michael Phelps. Med en fjerdeplads kvalificerede han sig til finalen.

Dansk surfer indtager tredjeplads

Fire danske sejlere var i aktion i løbet af mandagen. Anne-Marie Rindom i Laser Radial kom bedst i gang med De Olympiske Lege.

Med placeringer som nummer fem og ni i de første to sejladser ligger danskeren på en samlet tredjeplads. Anne-Marie Rindom, der i 2015 blev verdensmester, er blandt de største medaljehåb.

Sejlere uden for medaljekamp

De tre andre sejlere, Michael Hansen, Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleisher, er efter de tre første sejladser i deres respektive klasser et godt stykke væk fra medaljekampene.

Sejlerne skal på vandet igen tirsdag fra klokken 18 dansk tid.

Danske roere blev sidst

De danske roere Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen sluttede sidst i mandagens opsamlingsheat i kvindernes dobbeltsculler. Dermed missede danskerne semifinalerne, der roes tirsdag.

Den danske letvægtsdobbeltsculler med Mads Rasmussen og Rasmus Quist formåede heller ikke at kvalificere sig til semifinalerne i det indledende heat. Danskerne får dog chancen igen i et opsamlingsheat.

Bedre gik det for den danske letvægtsdobbeltsculler med Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen, der efter et flot heat bookede en direkte billet til semifinalerne.