Kronprins Frederik bakker op om udskældt beslutning: Okay med russere til OL

Det danske IOC-medlem kronprins Frederik står inde for beslutningen om at lade russiske atleter komme til Rio.

271 russere fik adgang til OL. 118 fik forbud. Sådan endte status efter den megen polemik omkring de russiske udøvere op til begivenheden i Rio. Og de russere, der er med til legene nu, oplever modstand fra både publikum og de andre atleter.

Senest blev russiske Yuliya Efimova buhet af, da hun skulle i det olympiske bassin.

Der er faldet en beslutning, og den står jeg også inde for.

Kronprins Frederik

Efter en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) konkluderede, at der har været statskontrolleret dopingbrug i russisk sport, var det ellers på tale, at Rusland helt skulle udelukkes fra OL.

Men Den Internationale Olympiske Komité (IOC) lod det være op til de enkelte forbund at bestemme de russiske skæbner, og det har det danske IOC-medlem kronprins Frederik det fint med.

- Der er faldet en beslutning, og den står jeg også inde for. Det må jeg sige, siger kronprins Frederik til BT.

Han understreger, at der "nul tolerance" omkring doping, men henviser også til, at den omtalte McLaren-rapport endnu ikke er fyldestgørende.

- Han (McLaren, red) er ikke kommet til bunds i sin efterforskning. Det kommer han nok først sidst på året. Der vil han med større sikkerhed kunne sige, hvordan forholdene er, siger kronprins Frederik.

I modsætning til IOC valgte Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) helt at udelukke Rusland fra para-OL i næste måned, men kronprins Frederik har det fint med, at IOC ikke har sendt samme signal.

- Lige nu er det primært de internationale forbund, der har det ansvar. Jeg synes, det er helt rigtigt, at de selv skal tage vare på deres egne atleter for at kunne komme til OL, siger kronprins Frederik.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har argumenteret for, at IOC burde have udelukket alle russiske idrætsudøvere fra OL i Rio efter de massive dopingafsløringer.