Rio 2016

OL-finale, storsejr i håndbold og dansk rekord: Sådan gik det danskerne tirsdag

Selv om det var tæt på igen i nat, har Danmark fortsat kun vundet én medalje efter fire dages OL. Viktor Bromer svømmede OL-finale mod Michael Phelps.

I løbet af natten har de danske atleter igen været i kamp om guld, ære og berømmelse ved De Olympiske Lege i Rio.

Herunder er samlet alle de danskere, der var i aktion i løbet af tirsdagen. På 200 meter butterfly var den danske svømmer Viktor Bromer i fint selskab i nattens finale, hvor guld, sølv og bronze skulle fordeles.

Desværre lykkedes det ikke danskeren at slå Michael Phelps og alle de andre verdensstjerner. Viktor Bromer blev nummer seks.

Storsejr til håndboldherrerne

Tidligere på aftenen var det danske håndboldlandshold på banen for anden gang i Rio. Sejren i puljekampen mod Tunesien var aldrig i fare, og herrerne vandt sikkert 31-23.

Det skal gå meget galt, hvis danskerne ikke kvalificerer sig til kvartfinalerne.

Inden da skal landstræner Gudmundur Gudmundsson og hans hold spille yderligere tre puljekampe mod henholdsvis Kroatien, Qatar og Frankrig.

Guldfireren jagter guld

Den danske letvægtsfirer med Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen havde ingen problemer med at ro sig i finalen.

Den danske båd blev nummer to i semifinalen efter Schweiz, der i 2015 vandt VM-guld foran danskerne. Danskerne får dog chancen for at revanchere sig mod schweizerne i finalen.

Guldfireren har vundet medaljer ved hvert OL siden 1996, og nu får den chancen igen. I London blev det til bronze for fire år siden.

Danskere booker billetter til semifinalen

Også den danske letvægtsdobbeltsculler med Mads Rasmussen og Rasmus Quist er vant til medaljer, og OL-sølvvinderne fra London holder liv i håbet om endnu et sæt.

Tirsdag sikrede de billet til semifinalerne. Det samme gjorde sig gældende for Fie Udby, der vandt sin kvartfinale i singlesculler.

Dansk rekord i vandet

På og i vandet har flere danskere gjort sig bemærket i løbet af tirsdagen. Den danske finnjolle-sejler Jonas Høgh blev nummer to i sin anden sejlads, vindsurferen Lærke Buhl-Hansen snuppede en 13.-plads, og i vandet var en ny dansk rekord i 4 x 200 meter fri desværre ikke nok til en dansk finaleplads.