Rio 2016

OL-stjerner vilde i varmen: Brugen af Tinder eksploderer i OL-byen

Den amerikanske udspringer Kassidy Cook og den amerikanske svømmer Ryan Lochte er blandt de mange atleter, der er at finde på datingappen Tinder under OL. Streeter Lecker, Peter Casey / Scanpix

De mere end 10.000 atleter, der i disse uger deltager i OL i Rio, er yderst flittige på datingappen Tinder.

Det er ikke kun i svømmebassinet, på atletikstadion eller på fodboldbanen, at atleter fra hele verden i disse uger giver den gas i anledning af OL i Rio.

Også på datingappen Tinder har elitesportsfolkene tilsyneladende travlt med at forsøge at finde guld.

I hvert fald er antallet af match (hvor to personer viser, de er interesseret i hinanden, red.) i OL-byen steget med 129 procent og antallet af swipes (hvor man vælger, hvorvidt man er interesseret i en person eller ej) steget med 69 procent i løbet af legenes første weekend.

Det oplyser Tinder ifølge People.

- OL er begyndt, og brugen af Tinder er eksploderet i Rio de Janeiro. I løbet af weekenden er antallet af matches i OL-byen steget med 129 procent, og vi forventer, at dette tal fortsætter med at stige i løbet af legene, siger Tinders vicepræsident for Global Kommunikation og Branding, Rosette Pambakian, ifølge People.

Tinder var for distraherende

Brugen af datingapps som eksempelvis Tinder begyndte for alvor under OL i London i 2012, og ved vinter-OL i Sochi i 2014 fortalte adskillige atleter helt åbent om deres tilstedeværelse på datingappen. I nogle tilfælde var brugen af den populære app sågar ved at gå ud over nogle af atleternes sportslige præstationer.

- Tinder er på et helt andet niveau under OL. Det er fyldt med atleter, og der er nogle lækre fyre at vælge imellem, fortalte den amerikanske snowboarder Jamie Anderson eksempelvis til US Weekly. Hun endte med at måtte slette app'en, fordi hun fandt den for "distraherende".

Den amerikanske snowboarder Jamie Anderson så sig nødsaget til at slette sin Tinder-profil under vinter-OL i Sochi. Smart - for hun endte med at snuppe en guldmedalje.

Men hvilke sportsstjerner er så at finde på Tinder under dette OL?

Den mest højtprofilerede atlet er den amerikanske svømmer Ryan Lochte, der har 12 OL-medaljer på sit cv. Sammen med blandt andre Michael Phelps vandt den 32-årige svømmer tirsdag guld i mændenes 4 x 200 meter fri. I et interview med magasinet QX bekræfter han, at han er på Tinder.

- Vi må vente at se, hvad det medfører, siger han.

Ryan Lochtes profil på Tinder er sammen med en række andre atleters profiler blevet dokumenteret på Instagram-kontoen Sportsswipe. Her kan man også se profilbilleder af blandt andre de svenske fodboldspillere Amanda Ilestedt og Stina Blackstenius, den amerikanske udspringer Kassidy Cook og den australske tennisspiller Thanasi Kokkinakis.

Danske Mie Ø. matchet med brasilianer

Blandt de danske atleter skulle svømmeren Viktor Bromer, der natten til onsdag sluttede på en sjetteplads i 200 meter butterfly, ifølge svenske Expressen være på Tinder, ligesom også svømmekollegaen Mie Ø. Nielsen er at finde på datingappen.

På et pressemøde i sidste uge fortalte en brasiliansk journalist således Mie Ø. Nielsen, at de netop havde matchet på Tinder, hvilket fik både den 19-årige svømmer og resten af salen til at bryde ud i grin.

Svømmeren Mie Ø. Nielsen er blandt de danske OL-atleter, der har en profil på datingappen Tinder.

- Det er lang tid siden, jeg har oprettet den Tinder-profil, og det var egentlig bare for sjov. Jeg har ikke været på hernede, og så kommer han pludselig hen og viser, at han har fundet mig og spørger, om det var mig. Jeg anede jo ikke noget som helst. Det var altså lidt sjovt, sagde Mie Ø. Nielsen efterfølgende om episoden til Ekstra Bladet.

Som en sidebemærkning til den stigende brug af Tinder er det også værd at nævne, at de brasilianske arrangører under OL uddeler 450.000 kondomer - hvilket svarer til cirka 42 kondomer per atlet.

Det er ikke kun Tinder, der bringer atleterne sammen på tværs af nationaliteter. Også en McDonald's-restaurant i OL-byen er blevet et populært sted at mødes. Se Rasmus Tantholdts indslag her.