Rio 2016

Dansk rekord og brasilianske tæv: Sådan gik det danskerne onsdag

Rikke Møller og Jeanette Ottesen sikrede sig billetter til finalen, mens det danske fodboldlandshold fik tæv af Neymar og Brasilien.

I løbet af natten er OL-skæbnen for det danske fodboldlandshold og flere af de danske svømmere blevet afgjort. De var de sidste blandt en lang række af danskere, der var i aktion under OL i Rio i løbet af onsdagen.

Herunder er samlet et overblik over de danske præstationer på OL’s femte dag. Tæller du medaljer, er det fortsat Jakob Fuglsangs sølvmedalje, der er Danmarks eneste medalje indtil nu.

Overraskende nok er det udskældte danske fodboldlandshold stadig med i kampen om medaljer i fodboldturneringen. Selv om de brasilianske verdensstjerner anført af Neymar snuppede førstepladsen i puljen med en 4-0-sejr over Danmark, er Danmark med blandt de sidste otte fodboldnationer ved OL alligevel. Irak og Sydafrika spillede 1-1, og dermed tager de danske fodbolddrenge andenpladsen i gruppen.

Svømmepiger i OL-finaler

I semifinalen på 200 meter bryst kvalificerede Rikke Møller Pedersen sig i nat til OL-finalen. Hendes kollegaer Jeanette Ottesen og Pernille Blume var også i det olympiske bassin igen i nat. I 100 meter fri lykkedes det kun Jenette Ottesen at svømme sig i finalen. Hun blev nummer tre i sin semifinale. Pernille Blumes sjetteplads var ikke nok til en finalebillet. 

Sådan gik det Danmark i cykling

Danmark har allerede vundet én medalje i cykling, og onsdag eftermiddag skulle Christopher Juul-Jensen se, om han kunne skaffe endnu en på enkeltstarten.

Selv om danskeren kortvarigt havde bedste tid, blev der ingen dansk medalje i denne omgang. Den danske rytter sluttede på 19.-pladsen.

OL-debut til hesten Jojo

I dressur har det danske hold påbegyndt sit OL. Den første rytter i ilden var Anders Dahl, der foreløbigt indtager 13.-pladsen. Også Agnete Kirk Thinggaard og hesten Jojo fik sin OL-debut onsdag, og hun ligger foreløbigt på niendepladsen.   

Vinden driller danskerne på vandet

Vejret fortsætter med at drille roerne. Endnu en gang måtte arrangørerne aflyse en hel dags ro-konkurrencerne.

Guldfireren og letvægtsdobbeltsculleren med Mads Rasmussen og Rasmus Quist skulle have været på vandet, men det er udskudt til torsdag.

Til gengæld har sejlerne ikke haft problemer med at få vind i sejlene. Flere danskere har været på vandet i de kæmpestore bølger og kraftig vind.

Allan Nørregaard og Anette Viborg er nummer seks efter to sejladser i Nacra 17 ved OL i Rio. Værre gik det dog for finnjollesejleren Jonas Høgh, der ikke gennemførte sin fjerde sejlads. Den forsvarende OL-sølvvinder ligger samlet på en sjetteplads og har stadig mulighed for en medalje.