Rio 2016

Det gik du glip af i nat: Dansk rekord, finalepladser og fodboldsucces trods tæv

Natten til mandag bød på stor svømmesucces til danskerne, mens fodboldholdet er i kvartfinalen trods nederlag. Her er de vigtigste øjeblikke fra i nat

Natten til torsdag blev en stor succes for de danske atleter ved OL i Rio.

Mens du lå og sov, fik vi en ny dansk rekord i svømning og to danskere videre til finalerne. På grønsværen klarede vores fodbolddrenge sig videre til kvartfinalerne på trods af et stort nederlag til Brasilien.

Og så var der masser af følelser, masser af medaljer og masser af drama. I denne artikel har du mulighed for at danne dig et overblik over alt det, du gik glip af, mens du lå og knaldede brikker.

Ottesen sætter dansk rekord og går i finalen

Jeanette Ottesen stod for nattens helt store, positive overraskelse, da hun slog sin egen rekord på 100 meter fri og sikrede en plads i OL-finalen. Den danske svømmer tonsede sig gennem bassinet i tiden tiden 53,35. Det er ny dansk rekord. Den tidligere rekord lød på 53,41. Se Jeanette Ottesens rekordtid her:

Også Pernille Blume var i aktion i semifinalen på samme distance. Trods flot heat var danskeren ikke hurtig nok til få en plads i finalen. Den 22-årige svømmer sluttede som nummer 11 i semifinalen og kan dermed se tilbage på et godkendt OL, hvor hun har døjet med sygdom. Se hendes heat her: 

Rikke Møller Pedersen klar medaljejagt i OL-finale

Mere svømmesucces. Vores danske verdensrekordholder på distancen 200 meter bryst, Rikke Møller Pedersen, bookede natten til torsdag også en plads i en OL-finale. Det gjorde hun i tiden 2.22,45. Det er femtebedst af alle semifinaledeltagere. Se den danske svømmers heat her:

Fodboldholdet videre trods nederlag

De danske fodbolddrenge fik læsterlige klø af Brasilien. Men hvad gør det, når bare man går videre til kvartfinalen? 4-0 stod der på scorebrættet, da de 90 minutter var overstået. Dermed skulle danskerne bruge et uafgjort resultat mellem de to andre hold i gruppe A. Og det fik de. Sydafrika og Irak spillede 1-1, og dermed er Danmark videre. Se Danmark blive kørt rundt af Neymar og kompagni i videoen neden for.

Ærkerivaler mødtes i bordtennisfinale

Videre til bordtennis, hvor kvindernes guld og sølv skulle fordeles mellem de to kinesere Ning Ding og Li Xiaoxia. De to er ærkerivaler og har gennem flere år kæmpet om at være Kinas bedste. Kampen blev en spændende affære, og vi skulle helt ud i syvende sæt, før Ding kunne juble over OL-guld. Se højdepunkter her:

Dream Team i problemer mod Australien

At Australien skulle være i stand til at presse USA i basketball, det havde de færreste nok regnet med. Men ikke desto mindre blev kampen mellem de to et tæt kapløb. Selvfølgelig vandt USA til sidst. 98-88. Men det var spændende helt ind i fjerde quarter. Se højdepunkter fra kampen her:

Hele podiet græd af glæde

Og nu til noget sjældent. Et helt podie bestående af lykkelige atleter. I mændenes vægtløftning for makkere på op til 77 kilo så man netop det. Glædestårer fra både guld, sølv og bronzevinder. Se tårebaskeren af en medaljeceremoni her:

Fægtefinaler bød på stort drama og forløsning

Videre til vores nye yndlingssport. Fægtning er garanti for drama og store følelser. Nattens finaler gav os præcis dette. Russiske Inna Deriglazova hentede guldmedaljer i finalen mod italienske Elisa Di Francisca i fleuret-kategorien. Se højdepunkterne herunder:

Og hos mændene blev det til ungarsk guld. Aron Szilagyi var amerikanske Daryl Homer overlegen og tog en knusede finalesejr i sabel-kategorien. Det fejrede han med tårer og kys til hustru på tribunen. Se selv:

Japansk judo-guld

Der blev virkelig gået til stålet i mændenes finale i judo for de tunge drenge. I 90 kiloklassen sagde det bum, klask og småkage, da japanske Mashu Baker sendte sin georgiske modstander i kanvasen og sikrede OL-guldet. Se med her: