Rio 2016

Russisk stangspringer vil redde landets atletikforbund

Udelukkelsen fra OL har styrket Yelena Isinbayevas lyst til at blive atletikpræsident i Rusland.

Russisk atletik er i knæ efter afsløringerne af statsstøttet og omfattende brug af doping i landet gennem mange år, hvilket førte til, at de russiske atletikudøvere blev udelukket fra OL i Rio.

Blandt dem var den dobbelte OL-guldvinder og verdensrekordholder i stangspring, Yelena Isinbayeva, og den skuffelse har været med til at motivere hende til at gøre en forskel.

Derfor har den 34-årige russer, der af mange anses som værende den bedste kvindelige stangspringer i historien, besluttet at gå efter præsidentposten i det russiske atletikforbund (Araf) for at rette op på den kæntrede skude.

- Araf har en vanskelig vej foran sig i forhold til at vende tilbage til international atletik, siger Isinbayeva ifølge Reuters.

- Jeg ønsker, at vores atletikudøvere igen skal deltage i internationale konkurrencer. Chancen for at hjælpe russiske udøvere tilbage til eliten er en kæmpe motivation for mig og vil være en slags kompensation for ikke at kunne deltage i Rio.

- Det faktum, at jeg ikke fik lov til at stille op ved OL 2016, vil hjælpe mig til at sikre, at Araf igen bliver medlem af IAAF (Det Internationale Atletikforbund, red.), lyder det fra den russiske stangspringer.

Præsidentposten i Araf bliver ledig til november, når Dmitri Shlyakhtin stopper.

Isinbayevas imponerende cv tæller ud over de to OL-guldmedaljer en OL-bronze fra 2012, tre VM-titler udendørs samt fire VM-titler indendørs.