Rio 2016

Dansk medalje og stor skuffelse i svømning: Sådan gik det danskerne torsdag

I roning sikrede den danske letvægtsfirer endnu en sølvmedalje til Danmark, men natten til fredag var skuffelsen stor i den danske svømmelejr.

Se OL på TV 2 PLAY

Igen i nat var de danske OL-atleter med i kampen om guld, sølv og bronze i Rio.

Herunder har vi samlet et overblik over de danskere, der har været i ilden i løbet af torsdagen – en dag, hvor Danmark fik endnu en medalje i hus.

Det var den danske letvægtsfirer med Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen, der sikrede Danmark endnu en sølvmedalje. Guldet gik til verdensmestrene fra Schweiz.

To danske OL-finaler i svømning

I svømning stod den også på OL-finaler for både Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen. De to svømmere havde kvalificeret sig i henholdsvis 200 meter bryst og 100 meter fri.

Forventninger var høje til verdensrekordholderen Rikke Møller Pedersen, der også lagde stærkt ud og førte efter de første 50 meter. Til sidst gik hun dog fuldstændig kold og endte på en sidsteplads i finalen.

Heller ikke Jeanette Ottesen havde held til at få hængt en medalje om halsen. Det blev også til en sidsteplads, så skuffelsen var stor i den danske lejr. 

Nederlag til håndboldherrerne

Det danske håndboldlandshold er så godt som sikret en plads i kvartfinalerne, men i holdets tredje puljekamp skuffede Mikkel Hansen og co. Kroatien vandt 27-24 og gav danskernes deres første nederlag i OL-turneringen allerede i gruppespillet. 

Kasper Søndergaard, der ikke har været med i holdets første to kampe på grund af en skade, var blevet klar igen og kom på banen i anden halvleg.

God start for danskerne i badminton

Danmark har tradition for at klare sig ekstraordinært godt i badminton, og turneringen startede torsdag med en række danskere i aktion.

Viktor Axelsen fik en imponerende start med en sikker sejr i to sæt over Boonsak Ponsana fra Thailand.

Også den danske mixed double, damedouble og herredouble var på banen i løbet af torsdagen. Sidstnævnte med Mathias Boe og Carsten Mogensen var mødt med særlig spænding set i lyset af Carsten Mogensens hjerneblødning for blot et halvt år siden. Herredoublen vandt sin første kamp ved OL i tre sæt.

Thorbjørn Olesen bedste dansker på golfbanen

Som noget nyt er golf på det olympiske program i Rio, og Danmark har fire spillere med. Torsdag startede mændene, hvor to danskere – Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen – kæmper med om de første golfmedaljer.

Thorbjørn Olesen klarede sig bedst af de to danskere i torsdagens runde. Han sluttede dagen i 70 slag efter at have lavet fire birdies og tre bogeys. Medaljerne fordeles i weekenden.

Misser danske OL-finaler

Det var ikke kun guldfireren (sølvfireren, red.), der var på havet i løbet af torsdagen. Rasmus Quist og Mads Rasmussen fik en femteplads i semifinalen, men det var ikke nok til en finaleplads.

Også den danske letvægtssculler med Anne Lolk og Juliane Elander missede finalen. I deres semifinale var deres fjerdeplads ikke nok til at komme videre i kampen om metal.