Rio 2016

Det gik du glip af i nat: Medaljeform, svømmefiasko og historisk guld

Banelandsholdet viste supertakter, mens svømmerne skuffede i OL-finalerne. Her er et overblik over alt det, du gik glip af, mens du lå og sov.

Nedtur i svømning, men optur i cykling og i badminton.

Natten til fredag blev en pose blandede bolsjer fra de danske atleter ved OL i Rio de Janeiro. Banelandsholdet overraskede positivt med en lynhurtig tid, Boe og Mogensen vandt deres første kamp i badmintonturneringen. Desværre fik vi ingen medaljer ud af de to OL-finaler med dansk deltagelse i svømning.

I denne artikel fremlægger vi alle nattens vigtigste højdepunkter fra OL, så du er helt ajour med alt det, du sov fra i nat.

Dansk medaljekvartet imponerende fra start

Vi starter med banelandsholdet. Tidligt på natten var de i vælten på velodromen i Rio, hvor de skulle sætte en kvalifikationstid i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Det blev en god af slagsen, som de fire gutter fik fyret af. Tiden 3:55.396 var ikke bare hammerhurtigt, men også den næsthurtigste af alle. Det er lovende takter. Se drengenes gennemløb her:

Boe og Mogensen sejrer, men ikke uden besvær

Videre til badminton, hvor Mathias Boe og Carsten Mogensen var oppe mod overraskende hård modstand. OL-sølvvinderne fra London i 2012 skulle bruge tre sæt til at besejre briterne Marcus Ellis og Chris Langridge. 21-9, 9-21 og 21-16 endte kampen. Højdepunkterne kan du se lige her:

Rikke Møller Pedersen kiksede OL-finalen

Øv! Vi havde sat næsen op efter en medalje til vores verdensrekordholder Rikke Møller Pedersen i kvindernes 200 meter bryst. Sådan gik det desværre ikke. Rikke Møller Pedersen lå ellers til medalje efter 150 meter, men på de sidste 50 meter gik hun helt kold og sluttede sidst. Brandærgerligt, men stadig superflot. Se hendes finale her:

Jeanette Ottesen missede medaljer i tæt finale

28-årige Jeanette Ottesen var også i en OL-finale i nat. Og på trods af en flot tid, der faktisk kun var en hundrededel af et sekund fra hendes personligt bedste, så rakte det ikke til medalje. Ottesen blev faktisk sidste i heatet, der var meget tæt. Så tæt, at vi faktisk fik noget så sjældent som to olympiske mestre. Se selv:

Suveræne Phelps tog endnu en guldmedalje

Okay, nu bliver det efterhånden for meget. 22 guldmedaljer. Det er jo nærmest grådigt. Michael Phelps tog sin 26. OL-medalje natten til fredag. Nu har han 22 af guld. Se amerikaneren vinde sin fjerde guldmedalje ved dette OL i videoen her:

Fiji skrev historie med OL-guld og stjal vores hjerter

Denne skribent har netop fået et nyt yndlingshold. Fijis rugbyhold. I nat skrev de historie, da de sikrede stillehavsnationen den første OL-medalje nogensinde. Og så af guld! Over deres tidligere kolonimagt Storbritannien. Se højdepunkterne fra finalen her:

Mere Fiji. For efter kampen gav de store rugbybøffer os nogle fantastiske billeder, da de brød ud i kollektiv jubelgråd. Det er øjeblikke, der kan mærkes.

Storbritannien satte OL-rekord og vandt guld i holdsprint

Nok tabte Storbritannien finalen i rugby, men tilgengæld vandt de finalen i mændenes holdsprint i banecykling. Og de slog endda en olympisk rekord på vejen. Se deres guldvindende superspurt her: 

Danskers banemand tog bordtennisguld

Til slut bordtennis. Finalen. Mænd. Ma Long. Kan I huske ham? Han slog vores danske batmand Jonathan Groth ud af turneringen. I nat vandt han så OL-guld, ganske som Groth havde forudset. Se ham vinde her: