Rio 2016

Det gik du glip af i nat: To danske medaljer og hjælp fra amerikanere

Pernille Blume vandt OL-guld og bronze i holdkappet med Ottesen, Møller Pedersen og Ø. Nielsen. Mens badmintonkvinderne fik amerikansk hjælp.

Der var masser af danske succes lørdag nat.

Pernille Blume vandt OL-guld, og bagefter vandt hun bronze med den danske holdkap.

Kamilla Rytter-Juhl og Christinna Pedersen havde inden natten faldt på gjort, hvad de kunne for at komme i OL-kvartfinalerne i badminton, men havde brug for amerikansk hjælp. Det fik de heldigvis.

Pernille Blume vandt OL-guld

{"metadata":{"danes":"1","discipline":{"uri":"sv_mning","label":"Svømning"},"published":1471143428276}}

Pernille Blume leverede en fantastisk dansk præstation, da hun på 50 meter fri oversprintede sine konkurrenter på de sidste 20 meter. Blume vandt OL-guld og satte samtidig ny danskrekord på 50 meter fri med tiden 24:07. En rekord som hun selv havde sat dagen inden. Sidste gang Danmark vandt OL-guld i svømning var i 1948, hvor Karen-Margrethe Harup vandt 100 meter ryg, og Greta Anderson vandt 100 meter fri.

Bronze i 4 x 100 medley til kvinderne

{"metadata":{"discipline":{"uri":"sv_mning","label":"Svømning"},"danes":"1","published":1471141337845}}

Godt en halv time efter, at Pernille Blume havde fået den historiske guldmedalje om halsen, skulle hun i aktion igen. Sammen med Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller Pedersen skulle Blume forsøge at hente mere metal til Danmark - denne gang i 4x100 medley. De danske piger lå nummer et efter første skift, men USA var for stærke, og i stedet måtte Danmark kæmpe om sølv og bronze med især Rusland, Canada og Australien. I mål var Australien bare en hundrededel hurtigere end Danmark, men heldigvis rakte de danske anstregnelser til en tredjeplads og dermed en OL-medalje.

Rørende billeder på podiet

Hvis der skal komme en anbefaling af et klip her fra redaktionen, så vælger vi det her. De danske medleykvinder viste nemlig fantastiske følelser på podiet, da de skulle have deres bronzemedaljer. Især Rikke Møller Pedersen var tydeligt berørt, da hun stod på podiet.

Jamiancaner er verdens hurtigste kvinde

{"metadata":{"discipline":{"uri":"atletik","label":"Atletik"},"danes":"0","published":1471147139833}}

Sprinteren Elaine Thompson fra Jamaica kan nu prale af at være klodens hurtigste kvinde. Den 24-årige jamaicaner vandt natten til søndag dansk tid guld i 100 meter løb i Rio. Det var hendes første olympiske medalje.

Andreas Bube blev næstsidst

Den danske løber Andreas Bube kommer til at se OL-finalen i 800 meter løb fra tribunen eller på tv. Danskeren blev ikke blandt de otte, der natten til søndag kvalificerede sig videre til finalen. Bube blev nummer syv i sin semifinale, og han satte den 16. bedste tid af de 24 løbere, der var spredt ud i tre semifinaler

USA hjalp dansk damedouble videre

{"metadata":{"discipline":{"uri":"badminton","label":"Badminton"},"danes":"1","published":1471127092133}}

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er videre til kvartfinalen i badminton efter hjælp fra et amerikansk par. Danskerne skulle vinde deres egen kamp i to sæt for at have en mulighed for at gå videre. Den mission lykkedes, og så var det bare at vente på amerikanerne, der skulle lave 16 point i deres kamp mod et kinesisk par. Amerikanerne fik 14 point i første sæt, og da parret hurtigt kom foran 2-0 i andet sæt, var den danske kvartfinalebillet en realitet.

God indsats var ikke nok for Kjærsfeldt

{"metadata":{"discipline":{"uri":"badminton","label":"Badminton"},"danes":"1","published":1471131775314}}

Den danske badmintonspiller Line Kjærsfeldt må som ventet forlade OL-turneringen efter gruppespillet. Danskeren tabte til verdensranglistens nummer et, Carolina Marin fra Spanien, i den anden gruppekamp. Spanieren vandt 21-16, 21-13, efter Line Kjærsfeldt havde ydet god modstand.

Puerto Rico fik første guldmedalje nogensinde

{"metadata":{"discipline":{"uri":"tennis","label":"Tennis"},"danes":"0","published":1471130583180}}

Tennisspilleren Monica Puig fra Puerto Rico skrev natten til søndag et markant stykke national idrætshistorie. Det skete, da hun vandt OL-finalen i damesingle med en sejr over tyske Angelique Kerber. Sejrscifrene blev 6-4, 4-6, 6-1 i puertoricanerens favør. 22-årige Monica Puig, der lavede over 50 vinderslag i finalen, sørgede dermed for Puerto Ricos første OL-guldmedalje i historien.