Rio 2016

Billetskandale ved OL: IOC-topchef anholdt

Præsidenten for EOC og en af topcheferne i IOC, Patrick Hickey fra Irland, er blevet arresteret af politiet i Rio, anklaget for ulovligt OL-billetsalg

Patrick Hickey fra Irland er blevet anholdt af politiet i Rio.

Præsidenten for Europas Olympiske Komité, EOC, samt en af topbosserne i Den International Olympiske Komité, IOC, er anklaget for at have solgt flere end 800 billeter til forskellige sportsbegivenheder ved OL i Rio ulovligt.

Det skriver BBC.

Irske Patrick Hickey har angiveligt forsynet billethajer med OL-billetter til legene i Brasilien, og disse billethajer har så solgt billetterne videre til ekstra høje priser.

BBC skriver desuden, at den 71-årige irer forsøgte at flygte, da potiliet kom for at arrestere ham. Ifølge det britiske medie skulle Hickey desuden have taget sin OL-akkrediteringshalskæde af og listet den ud under dørkarmen til politiet, der stod og bankede på døren. 

Dette bekræftes af den brasilianske journalist Jamil Chade, der var til stede under anholdelsen og breakede historien for avisen Estadão.

Hickey er tidligere judokæmper. Men han opgav dog at slås med politet og lod sig i stedet anholde. BBC melder, at Hickey derefter fik et ildebefindende og blev kørt på hospitalet.

Politiet mistænker Patrick Hickey i at stå i ledtog med en anden irer, Kevin James Mallon, der er indehaver af et irsk sportsrejsebureau. Efter sigende skulle Hikcey have forsynet Mallon med billetterne, så han kunne videresælge det som sportsrejser via sit firma, THG Sports.

Mallon nægter sig skyldig i at have gjort noget ulovligt.

Avisen The Guardian skriver, at politiet fandt frem til Hickeys via sportsrejseselskabet. Politiet udførte en stribe anholdelser af fremtrædende individer i THG Sports i sidste uge, skrev avisen.

Det var også THG Sports, der havde rettigheder til at sælge billetter til OL i London i 2012 samt VM i Brasilien i 2014.

Udover at være præsident for Den Europæiske Olympiske Komité samt bestyrelsen af Den International Olympiske Komité, står han også i spidsen for Irlands Olympiske Komité.

Han regnes som en af arkitekter bag formatet European Games, der så dagens lys i sommeren 2015 med legene i Baku i Aserbajdsjan.