Sport

Frankrig er i finalen efter OL-drama med scoring i sidste sekund

Frankrig nedkæmpede Tyskland i OL-semifinalen i håndbold og møder enten Polen eller Danmark i finalen søndag.

For tredje OL i træk er Frankrigs håndboldherrer klar til at spille finale.

Det blev en realitet fredag i Rio, da Frankrig efter en neglebidende afslutning vandt med 29-28 over Tyskland i semifinalen.

Veteranen Daniel Narcisse blev helten, da han få sekunder før tid steg til vejrs og scorede kampens afgørende mål.

De regerende olympiske mestre og verdensmestre førte 16-13 ved pausen over Tysklands europamestre, der var langt bagud i anden halvleg, men fik kæmpet sig tilbage. Det skyldtes ikke mindst venstrefløjen Uwe Gensheimer, som brillerede med 11 mål på 12 afslutninger.

Tyskland satsede ofte ved at spille med en mand i overtal i angrebet, så målmanden var skiftet ud, og det benyttede Frankrig til flere gange at score i et tomt mål. Blandt andre Frankrigs veteranmålmand, 39-årige Thierry Omeyer, kom på scoringstavlen.

Da kampen gik ind i sin sidste fjerdedel, var tyskerne dog ved at få fat, og med to scoringer af Julius Kühn fik europamestrene reduceret til 24-26.

Fem minutter før tid fik Uwe Gensheimer chancen i en kontra, men Thierry Omeyer sørgede med en god parade for at holde franskmændenes føring på 27-25.

Et minut senere scorede Julius Kühn igen, og så var franskmændenes føring nede på et enkelt mål.

Et minut før tid fik Tobias Reichmann udlignet til 28-28, og så var der maksimal spænding. Franskmændene udnyttede al deres rutine til at trække tiden, og det blev 36-årige Daniel Narcisse, der afgjorde kampen med sit syvende mål.

Nikola Karabatic, Thierry Omeyer og co. vandt OL-guld i både 2008 og 2012, og franskmændene kommer også til at være favoritter i finalen på søndag, uanset om Polen eller Danmark bliver modstanderen.

Den kamp kan du se i nat kl. 01.25 på TV 2