Rio 2016

Det gik du glip af i nat: Dansk gyserkamp og Bolts guldhattrick

Danmarks håndboldherrer spillede sig natten til lørdag i OL-finalen, og få minutter senere løb Usain Bolt med sin niende OL-guldmedalje.

Det blev en lang og nervepirrende nattegyser, men de danske håndboldherrer var vågne og spillede sig for første gang i finalen ved de olympiske lege.

Sejren på 29-28 over Polen blev sikret efter en sublim første halvleg af den forlængede spilletid, som Danmark vandt 4-1. Polakkerne scorede blot to gange yderligere, og derfor gjorde det ikke noget, at danskerne ikke fandt vej til målet i de sidste fem minutter af kampen.

Mens de danske spillere jublede over en plads i finalen mod Frankrig, løb Usain Bolt med overskrifterne på det olympiske stadion.

Sammen med Asafa Powell, Yohan Blake og Nickel Ashmeade vandt Bolt guld i 4 x 100 meter - og dermed blev han den første atlet, der vinder guld i både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter ved tre olympiske lege i træk.

Oplev eller genoplev nattens højdepunkter herunder.

Danmark klar til OL-finale efter drama

For første gang nogensinde skal de danske håndboldherrer spille finale ved OL. Finalepladsen blev en realitet med sejren på 29-28 over Polen, og søndag aften dansk tid venter så de dobbelte olympiske mestre fra Frankrig i kampen om guldet.

Se søndagens OL-finale mellem Danmark og Frankrig direkte på TV 2 med optakt fra kl. 17:30.

Amerikansk tog satte konkurrenterne til vægs

De amerikanske kvinder var ganske enkelt suveræne, da der blev løbet finale i 4 x 100 meter. USA var i første omgang ikke kvalificeret, da Allyson Felix tabte stafetten i det indledende heat, men amerikanerne fik en ny chance og løb natten til lørdag fra alt og alle. Vindertiden blev 41,01 sekunder, hvilket ikke er langt fra verdensrekorden på 40,82 sekunder. Det er Allyson Felix' femte OL-guldmedalje i atletik - ingen anden kvinde har nogensinde gjort det før. Jamaica tog sig af andenpladsen, mens Storbritannien endte med bronze.

Usain Bolts tredobbelte guldhattrick

Usain Bolt scorede sit hattrick i Rio og hentede sin niende OL-guldmedalje i alt, da Jamaica vandt i 4 x 100 meter. Bolt er dermed den første atlet, der vinder guld i både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter ved tre olympiske lege i træk. Jamaica vandt nattens stafet i tiden 37,27 sekunder foran Japan, mens Canada hentede bronze. USA krydsede egentlig målstregen som nummer tre, men blev efterfølgende diskvalificeret.

Sara Slott fik sin OL-sølvmedalje

Natten til lørdag bød også på et stort øjeblik for Sara Slott Petersen, der var på podiet og modtog sin OL-sølvmedalje. Aarhus 1900-løberen var næsthurtigst i kvindernes 400 meter hækkeløb, der blev løbet natten til fredag.

Tyskland løb med fodboldguldet efter svensk selvmål

Både de tyske og svenske fodboldkvinder stod natten til lørdag i en OL-finale for første gang. Sverige havde forinden spillet sig forbi både de amerikanske verdensmestre og de brasilianske OL-værter, men de tyske europamestre var en for stor mundfuld på det legendariske Maracanã. Sverige tabte finalen 1-2 - og Tyskland skal nok sende en stor tak til svenskernes Linda Sembrant, der scorede et særdeles uheldigt selvmål.

Kenyansk olympisk rekord på 5000 meter

Vivian Cheruiyot fra Kenya løb både med OL-guldet og en ny olympisk rekord på kvindernes 5000 meter. Hendes vindertid var 14 minutter og 26,17 sekunder. Cheruiyots landsmand Hellen Obiri løb sig til sølv, mens Etiopiens Almaz Ayana hentede bronze. Sidstnævnte har ellers sat den bedste tid på 5000 meter i år og satte verdensrekord på 10.000 meteren forleden.

Se Vivian Cheruiyot kommer i mål i videoen over artiklen.